Sökning: "torrmörning"

Hittade 2 uppsatser innehållade ordet torrmörning.

  1. 1. Mörning av rostbiff i vakuum och i Tublin mörningspåse : effekt på köttkvalitet och konsumenternas preferens

    Magister-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Anna Wallby; [2012]
    Nyckelord :rostbiff; köttkvalitet; torrmörning; vakuummörning; sensorisk attrubut;

    Sammanfattning : Syftet med denna studie var att undersöka hur mörning i vakuumpåse och Tublin mör- ningspåse påverkar olika egenskaper hos rostbiff, viktiga inom köttkvalitet, med tyngd- punkt på ätkvalitet, det vill säga mörhet, saftighet och smak. Båda rostbiffarna från åtta Herefordkvigor användes och inom varje par tilldelades mörningsmetoderna slumpmäs- sigt. LÄS MER

  2. 2. Mörningsprocessen i nötkött och en kartläggning av mörningsmetoder i praktiken

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Erica Karlsson; [2011]
    Nyckelord :nötkött; ätkvalité; våtmörning; torrmörning;

    Sammanfattning : Studiens syfte var att genom litteraturstudier undersöka mörningsprocessen i nötkött samt studera hur vakuummörning, hängmörning samt mörning i Tublin mörningspåse påverkar nötköttets ätkvalité. Studien innefattar också intervjuer där syftet med dessa var att kartlägga vilka mörningsmetoder som idag tillämpas hos svenska småskaliga slakterier/ styckningsanläggningar. LÄS MER