Sökning: "traditionella livsmedel"

Visar resultat 1 - 5 av 41 uppsatser innehållade orden traditionella livsmedel.

  1. 1. Hundägares motivation till utfodring med färskfoder och deras inställning till sterilisering av foder: en enkätstudie

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Moa Lindell; [2023]
    Nyckelord :färskfoder; RMBD; BARF; högtrycksbehandling; HPP; livsmedelsbestrålning;

    Sammanfattning : Att utfodra sin hund med färskfoder, även känt som Raw meat based diets (RMBD), har ökat i popularitet de senaste åren. Förespråkare av dieten menar att den är överlägsen traditionella våt- och torrfoder gällande näringsinnehåll och positiva effekter på hundens hälsa. LÄS MER

  2. 2. Business Model Innovation for a Foodtech Startup : Solving Food Waste Using Real Time Spoilage Indicator

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Devanand Pasunuri; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Food, an essential to human existence is also a major contributor to negative environmental and social impact due to the complexity of the food system, current ways of working of the stakeholders and consumer behaviour. This thesis deals with one such food product, fresh meat which has a high carbon footprint due to extensive land and water usage during production. LÄS MER

  3. 3. När ditt kylskåp köper din mjölk: Vissa avtalsrättsliga frågor vid avtal slutna med hjälp av artificiell intelligens

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Juridiska fakulteten; Lunds universitet/Juridiska institutionen

    Författare :Carl Brinnen; [2022]
    Nyckelord :Avtalsrätt; Konsumenträtt; Konsumentköplagen; AI; Artificiell intelligens; Black box; Civilrätt; Förmögenhetsrätt; Law and Political Science;

    Sammanfattning : Ever more present in consumers everyday life, is artificial intelligence (AI) optimizing regular peoples’ experience. With this arises legal questions. The essay before you serve it purpose through presenting a general outline of the collision between AI-technology and contract law centering around the rights of consumers. LÄS MER

  4. 4. Mapping of Material & Conversion Parameters of Packaging Production – Boardio®

    Master-uppsats, Lunds universitet/Kemiteknik (CI)

    Författare :Yusuf Qasem; Younes Chraibi Ottosson; [2022]
    Nyckelord :Chemical Engineering; Packaging; Packaging Production; Paperboard; Converting; Lamination; Extrusion; Die-cutting; X-ray tomography; GPI; Creasing; Perforation; Tensile Strength; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : With an increased demand for sustainable packaging solutions for the ever-growing FMCG market, fiber-based systems rise as an answer to phasing out plastics in packages and reducing the humanity’s climate footprint. However, constructing a packaging solution largely consisting of paperboard comes with its challenges, such as integrating functionalities in the anisotropic paperboard that formerly were provided by a fundamentally different materials with divergent mechanical properties, being isotropic polymers. LÄS MER

  5. 5. Insekter som proteinkälla i hundfoder : utvalda insekters smältbarhet och påverkan vid allergi

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Anna Axelsson; Agnes Brandås; [2022]
    Nyckelord :aminosyror; foderallergi; gul mjölmask; svart soldatfluga;

    Sammanfattning : Traditionella proteinkällor innebär en påfrestning på miljön i form av utsläpp samt vatten- och markanvändning. Insekter är en uppmärksammad proteinkälla med lägre klimatpåverkan och inkluderas idag i hundmatsbranschen. Dessa marknadsförs även som fördelaktiga vid allergi. LÄS MER