Sökning: "trender livsmedel"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade orden trender livsmedel.

  1. 1. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Linnéa Andersson; [2023]
    Nyckelord :Näringsinnehåll; miljö; komjölk; växtbaserade alternativ;

    Sammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER

  2. 2. Kartläggning av Framtida Elbehov för Skånsk Industri

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Miljö- och energisystem

    Författare :Elsa-Justina Fransson; [2023]
    Nyckelord :elektrifiering; industri; Skåne; biogas; vätgas; omställning; elbehov; elprognos; electrification; industry; Scania; Sweden; hydrogen gas; energy transition; electricity prognosis; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Industrin står för en fjärdedel av Sveriges totala utsläpp av växthusgaser. Därför är det av högsta prioritet att branschen ställer om sin produktion från fossil till förnybar. En viktig strategi för att uppå klimatmålen är att elektrifiera produktionen. LÄS MER

  3. 3. Den svenska skolmåltiden ur ett hållbarhetsperspektiv : klimatpåverkan, trender och utveckling

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, SLU/Dept. of Energy and Technology

    Författare :Amanda Sjölund; [2021]
    Nyckelord :livsmedelssystem; offentlig måltid; måltidsanalys; rekommendationer;

    Sammanfattning : Livsmedelssystemet står för omkring en fjärdedel av de globala utsläppen av växthusgaser och bidrar samtidigt med stora påfrestningar på planetens naturliga system. Vid år 2050 beräknas världens befolkning uppnå ungefär 10 miljarder människor. LÄS MER

  4. 4. Covid-19-pandemins påverkan på människors beteende vid inköp av livsmedel : En kvalitativ studie om covid-19-pandemins påverkan, som en situationell faktor, på inköp av livsmedel via e-handeln istället för fysiska butiker

    Kandidat-uppsats, Södertörns högskola/Företagsekonomi

    Författare :Gabriella Gello; Alex Uckardes; [2021]
    Nyckelord :Covid-19-pandemin; e-handel; fysiska butiker; livsmedelsbranschen; konsumentbeteende; situationella faktorer; Consumer Purchase Decision-Making Process; Theory of Planned behaviour; WOM;

    Sammanfattning : The Covid-19 pandemic, as a health and economic crisis, has significantly affected consumers, businesses and industries in all parts of the world. In this study, the aim was to investigate how situational factors, the covid-19 pandemic, affected consumer behavior regarding food purchases via e-commerce instead of physical stores. LÄS MER

  5. 5. Blue biotechnology : its role in the future of food

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Andrea Lundh; [2020]
    Nyckelord :Aquaculture; blue biotechnology; aquatic resources; SDG; sustainable development goals; blue growth; zero hunger; food security; agenda 2030;

    Sammanfattning : To provide healthy food and livelihoods to a growing population on Earth, while environmental issues becoming more adverse, as well as climate change becoming more critical, is one of today’s greatest challenges. By 2015 the United Nations come up with 17 Sustainable Development Goals (SDG’s) to tackle global challenges as poverty, global hunger, climate resilience, population growth control, achieving food security, and promotion of sustainable agriculture. LÄS MER