Sökning: "undersökning miljö livsmedel"
Visar resultat 1 - 5 av 23 uppsatser innehållade orden undersökning miljö livsmedel.
1. Livsmedelsinspektörens nuvarande och framtida roll för minskat matsvinn : livsmedelsinspektörens perspektiv
Magister-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : En tredjedel av all den producerade livsmedel som avses för konsumtion i världen förloras eller slösas bort. Detta kan leda till ett omfattande problem ur ett socialt, ekonomiskt och miljömässigt perspektiv. LÄS MER
2. Undersökning av luftljudsisolering i ett skivmaterial tillverkat av återvunna förpackningar
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Teknisk akustik; Lunds universitet/Institutionen för byggvetenskaperSammanfattning : Det sker en omställning i samhället där frågor om klimat och miljö får allt mer uppmärksamhet. Denna omställning sker även i byggbranschen som i nuläget står för stora delar av Sveriges totala koldioxidutsläpp, men redan år 2045 ska landet inte ha några nettoutsläpp av växthusgaser. LÄS MER
3. Klimatförändringar och klimatanpassning i jordbruket: En undersökning om medvetenhet, inställning, hinder och behov hos lantbrukare i Sjöbo kommun
Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : The agricultural sector is both affecting and affected by climate change. Future climate is predicted to be warmer and wetter with more weather extremes. This is going to affect the already vulnerable agricultural sector and we need to strengthen our food production and food security. LÄS MER
4. Kan miljömärkningar bidra till ett jordbruk inomplanetära gränser med en grundläggandelevnadsstandard?
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för ekoteknik- och hållbart byggandeSammanfattning : The production of food has increased over time due to modern agriculture methods. However, thisincrease has partly occurred at the expense of environmental and human health. LÄS MER
5. Ungdomars inställning till kött och vegetarisk kost - en enkätstudie om elever i årskurs 9
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Maten som konsumeras i världen är en kraftigt bidragande faktor till klimatförändringarna. Kost baserad på mer frukt, grönsaker och mindre rött kött skulle gynna både miljö och hälsa. LÄS MER