Sökning: "undvika födoämnen"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden undvika födoämnen.

  1. 1. Effekten av toxiciteten hos ek för get, får och nötkreatur

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Amanda Karlsson; [2014]
    Nyckelord :tannin; ek; förgiftning; idisslare; adaptioner; ekollon; påverkan; oak; acorn; poisoning; ruminant; effect; adaption;

    Sammanfattning : Ekförgiftning orsakas av att djuren äter antingen ekollon eller eklöv. Förgiftningssymtomen och skadorna orsakas av en substans som kallas tanniner. Tanniner delas in i två huvudsakliga grupper, de kondenserade och de hydrolyserbara. LÄS MER

  2. 2. Kunskapens betydelse vid födoämnesallergi och anafylaxi : en systematisk litteraturstudie

    Kandidat-uppsats, Omvårdnad

    Författare :Camilla Eriksson; [2009]
    Nyckelord :födoämnesallergi; information; undervisning; undvika födoämnen; livskvalitè; anafylaxi; food allergy; information; education; avoiding food; life quality; anaphylaxy;

    Sammanfattning : Syftet med föreliggande litteraturstudie var att beskriva kunskapens betydelse för personer med födoämnesallergi, samt när det gäller förebyggande av anafylaxi. Den metod som användes var en systematisk litteraturstudie, där totalt tretton kvantitativa och två kvalitativa artiklar användes i resultatet. LÄS MER

  3. 3. Renar och klövvilt på järnvägar : en studie i järnvägars effekter på ren, älg och rådjur i norra och mellersta Sverige under 2005

    L3-uppsats, SLU/Dept. Of Landscape Architecture, Planning and Management

    Författare :Henrik von Celsing; [2008]
    Nyckelord :vilt; klövvilt; järnvägar; trafikdödlighet; älg; ren; rådjur; renstängsel; viltstängsel;

    Sammanfattning : Roads and railroads have significant impact on the surrounding landscape and the wildlife living in it. This study aims to provide an overview of the effects caused by railways to reindeer, roe deer and moose in Sweden in order to make more detailed assessments within this topic in the future. LÄS MER