Sökning: "ungdomars matvanor"

Visar resultat 1 - 5 av 24 uppsatser innehållade orden ungdomars matvanor.

  1. 1. Högstadieelevers kunskap och motivation för klimatanpassad skolmat

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Rebecca Andréasson Billström; Niklas Jadell; Matilda Niclasson; [2019-08-14]
    Nyckelord :Anpassning; Klimatarbete; Livsmedel; Växthusgasutsläpp;

    Sammanfattning : Program: Kostekonomi, med inriktning mot ledarskapNivå: GrundnivåHandledare: Agneta SjöbergExaminator: Cecilia Magnusson SporreAntal sidor: 38 (inklusive bilagor)Termin/år: Vt2019.... LÄS MER

  2. 2. Skolsköterskors upplevelser av att ge kostråd: En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Hanna Birkerud; Malin Ederfors; [2018-08-10]
    Nyckelord :hälsopromotion; högstadieelever; kostråd; möjligheter; skolsköterskor; upplevelser; utmaningar;

    Sammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpProgram Hälsopromotionsprogrammet, kostvetenskapVt 2018Handledare: Christina BergExaminator: Hillevi Prell.... LÄS MER

  3. 3. Uppfattningar kring skolmåltiden hos en grupp elever i årskurs 7

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Jonna Karvinen; [2018-08-10]
    Nyckelord :tonåring; skollunch; matkultur; matvanor; social struktur;

    Sammanfattning : Kandidatuppsats 15 hpProgram HPvt 2018Handledare: Christina BergExaminator: Daniel Arvidsson.... LÄS MER

  4. 4. Ett medvetet val? Food literacy som verktyg i hem- och konsumentkunskapsundervisningen

    Kandidat-uppsats,

    Författare :Jennie Gunnarsson; Angelica Schåman; [2018]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : I dagens individualiserade samhälle förväntas varje människa själv ta en rad beslut relaterade till sin konsumtion, men alla har inte kompetensen att göra det. Food literacy innebär kunna välja, planera, hantera, förbereda och äta mat utifrån perspektiven hälsa, ekonomi och miljö. LÄS MER

  5. 5. Resonemang kring matval och matvanor hos ungdomar i ett område med låg socioekonomisk status

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Chantelle Josefsohn; [2017-09-04]
    Nyckelord :Kvalitativ studie; matval; matvanor; socioekonomisk status; ungdomar;

    Sammanfattning : Ungdomar konsumerar mindre frukt och grönsaker och mer fett- och sockerrika livsmedel än vad som rekommenderas. Ungdomar med låg socioekonomisk status är en särskilt utsatt grupp. Därmed är det av intresse att få en djupare förståelse för ungdomars tankar, åsikter och idéer kring matval och matvanor. LÄS MER