Sökning: "ungdomars matvanor"
Visar resultat 11 - 15 av 32 uppsatser innehållade orden ungdomars matvanor.
11. Uppfattningar kring skolmåltiden hos en grupp elever i årskurs 7
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Många ungdomar i högstadieålder i Sverige väljer att avstå skolmaten trots att den enligt riktlinjerna ska vara både näringsriktig och god. Eftersom unga i Sverige spenderar en stor del av sin tid i skolan så blir skolmåltiden av betydande roll för den framtida folkhälsan. LÄS MER
12. Ett medvetet val? Food literacy som verktyg i hem- och konsumentkunskapsundervisningen
Kandidat-uppsats,Sammanfattning : I dagens individualiserade samhälle förväntas varje människa själv ta en rad beslut relaterade till sin konsumtion, men alla har inte kompetensen att göra det. Food literacy innebär kunna välja, planera, hantera, förbereda och äta mat utifrån perspektiven hälsa, ekonomi och miljö. LÄS MER
13. Resonemang kring matval och matvanor hos ungdomar i ett område med låg socioekonomisk status
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Ungdomar konsumerar mindre frukt och grönsaker och mer fett- och sockerrika livsmedel än vad som rekommenderas. Ungdomar med låg socioekonomisk status är en särskilt utsatt grupp. Därmed är det av intresse att få en djupare förståelse för ungdomars tankar, åsikter och idéer kring matval och matvanor. LÄS MER
14. Ungdomar, mat och träning: En studie om ungdomars medvetenhet, kunskap och syn på kost och näring
Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Sektionen för lärande och miljöSammanfattning : Idrott är en populär aktivitet bland Sveriges ungdomar. Eftersom det under tonåren krävs extra mycket energi och näring har många ungdomar svårt att få i sig tillräckliga mängder, och en orsak är okunskap bland de tränande individerna. LÄS MER
15. Ungdomars matvanor i relation till deras hemsituation, baserat på data från studien Liv och Hälsa ung 2013
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för folkhälso- och vårdvetenskapSammanfattning : Faktorer i omgivningen har visats ha samband med ungdomars måltidsvanor. En central faktor i omgivningen är boendesituationen och relationen till föräldrar. Syftet med detta arbete var att genom en kvantitativ tvärsnittsstudie undersöka sambanden mellan ungdomars måltidsvanor och deras boendesituation och föräldrastöd. LÄS MER