Sökning: "ungdomars matvanor"

Visar resultat 21 - 25 av 32 uppsatser innehållade orden ungdomars matvanor.

  1. 21. MAT PÅ 30 MINUTER! : Ett designförslag på hur seriellt berättande kan främja matlagningen för den unga nybörjaren i köket

    Kandidat-uppsats, Akademin för innovation, design och teknik

    Författare :Cira Wikström; [2013]
    Nyckelord :Informationsdesign; seriellt berättande; illustration; ungdomar; nybörjare; matlagning; Rutiga Kokboken; bilaga;

    Sammanfattning : Dagens ungdomar lagar för lite mat själva och konsumerar för mycket halv- och helfabrikat. De har växt upp i ett samhälle där snabbmaten är så lättillgänglig att de inte behövt eller känt behov av att lära sig laga mat, förutsatt att de inte har ett genuint intresse för matlagning. LÄS MER

  2. 22. Svenska gymnasieungdomars uppfattningar om kost i allmänhet och LCHF-dieten i synnerhet.

    M1-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Lii Lehtinen; Sara Söderström; [2013]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : I dagens mediesamhälle finns information tillgänglig dygnet runt, och olika trenddieter ges därigenom utrymme att påverka ungdomar, en av de grupper som är mest mottagliga förförändring. Övervikt och fetma bland barn och ungdomar har ökat stadigt sedan 80- talet. LÄS MER

  3. 23. Ungdomars upplevelser av skolidrott som motivation till fysisk aktivitet

    Magister-uppsats, Sektionen för hälsa och samhälle (HOS)

    Författare :Erica Andersson; [2013]
    Nyckelord :Adolescents; motivation; physical activity; school sports; Fysisk aktivitet; motivation; skolidrott; ungdomar;

    Sammanfattning : Övervikt och fetma är idag ett stort problem hos barn och ungdomar, i synnerhet på grund av fysisk inaktivitet och försämrade matvanor. Skolan är en viktig instans i främjandet av barn och ungdomars vanor av fysisk aktivitet. Skolidrott är också viktigt för barn och ungdomars vanor av fysisk aktivitet i ett livslångt perspektiv. LÄS MER

  4. 24. Fett eller lätt?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Klara Trygg; Erik Carlberg; [2012-10-23]
    Nyckelord :Användning; Lättprodukter; Ungdomar; Åsikter; Vana;

    Sammanfattning : Ungdomar är den grupp som är mest mottaglig för trender och förändringar i samhället. Den rådande debatten kring fett och dieter idag formar nya matvanor hos befolkningen. Dieter som LCHF som förespråkar ett högt fettintag samt lågt kolhydratintag har fått stor genomslags­ kraft. LÄS MER

  5. 25. Övervikt och fetma : En litteraturstudie om barn och ungdomars upplevelse av sin kropp, samt deras föräldrars medverkan/påverkan för viktproblem

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Borås/Institutionen för Vårdvetenskap

    Författare :Nadira Musli; Marian Taguinod - Gustafsson; [2012]
    Nyckelord :qualitative; overweight; obesity; children; adolescents; self-image; physical health; experience;

    Sammanfattning : År 2008 var 43 miljoner barn under fem år diagnostiserade med fetma. Fetma anses som en kronisk/långvarig sjukdom och ett folkhälsoproblem med behov av förebyggande arbete för att förhindra framtida konsekvenser. För beräkning av kroppsfett används Body Mass index (BMI). LÄS MER