Sökning: "upplevd sälta"

Hittade 1 uppsats innehållade orden upplevd sälta.

  1. 1. Saltreduktion genom upplevd och associerad multisensorik : konsumenters upplevelse av sälta i livsmedel genom ett hemtest samt en enkät

    Kandidat-uppsats, Högskolan Kristianstad/Fakulteten för naturvetenskap

    Författare :Hanna Johannesson; Josefin Svensson; [2021]
    Nyckelord :Salt; salt reduction; sensory; health; percieved saltiness; multisensory solutions; Salt; saltreduktion; sensorik; hälsa; upplevd sälta; multisensorisk påverkan;

    Sammanfattning : I Sverige äter vi ca 11 g salt per dag, vilket är dubbelt så mycket som rekommenderat. Eftersom ett för högt saltintag innebär risker för hälsan, har livsmedelsföretag i ett Vinnovafinansierat projekt, på uppdrag av Regeringskansliet, gått ihop för att ta fram metoder för saltreduktion, bland annat en så kallat multisensorisk verktygslåda. LÄS MER