Avancerad sökning
Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
1. Kontinuerlig rötning med hydrokol för högre biogasutbyte
Master-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)Sammanfattning : Befolkningsökningen och därmed efterfrågan på energikällor som tillhandahålls från fossila bränslen leder till allvarliga miljöproblem på grund av utsläpp av växthusgaser. En annan utmaning är att effektivt hantera organisk avfall som till exempel matavfall som genereras världen över. LÄS MER
2. Framtidens vattenvård : en kvantifiering av internbelastningen av fosfor i Vansjön och Nordsjön i Norduppland
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Aquatic Sciences and AssessmentSammanfattning : En kvantifiering av internbelastningen av fosfor gjordes i de eutrofierade sjöarna Vansjön och Nordsjön i Norduppland genom fysiokemisk mätning av vattnet och fraktionsanalys samt inkuberingsanalys av sediment. Mycket låga syrehalter mättes under vintern 2021 medan vattnet var övermättat på syre under våren detsamma året. LÄS MER
3. The effect of sesamin supplementation in vegetable oil enriched feed on the expression of microRNA in Atlantic salmon (Salmo salar L.)
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Fish is without doubt the most important source of valuable omega-3 (n-3) fatty acids (FA), especially the long chain polyunsaturated fatty acids (LCPUFA) eicosa-pentaenoic acid (EPA) and docosahexaenoic acid (DHA). Aquaculture production of Atlantic salmon (Salmo salar) is one of the largest fish industries in the world and a dominant source of fish in Western diet. LÄS MER
4. Arkelstorpsviken i Oppmannasjön - Källor till fosfor och kväve, status och åtgärdsförslag
Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Arkelstorpsviken has experienced severe eutrophication during several decades along with toxic algal blooms that have made the water unsuitable for exposure. While the rest of lake Oppmannasjön has been classified according to biological, physical-chemical and hydromorphological factors, Arkelstorpsviken remains unclassified. LÄS MER
5. Fisken i frysdisken – Konsumentens medvetenhet kring de negativa konsekvenserna gällande fiskmjöl och odlad lax
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Farmed salmon is today commonly available in grocery stores where it is marketed as a healthy and environmentally friendly alternative to many other fish species. The fact that the diet of farmed salmon substantially consists of fishmeal is a fairly unknown fact. LÄS MER