Sökning: "utfodringsstrategi"

Visar resultat 1 - 5 av 16 uppsatser innehållade ordet utfodringsstrategi.

  1. 1. Aspekter att beakta för en kostnadseffektiv uppfödning av slaktkvigor : tre fallstudier i nötköttsproduktion

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Adrian von Braun; Lukas Tufvesson; [2020]
    Nyckelord :slaktkviga; kviga; produktionskostnad; kostnadseffektivitet; arbetsåtgång; utfodring; inhysning;

    Sammanfattning : Nötköttsproduktionens klimatpåverkan och de etiska aspekter som omgärdar den är idag mycket ifrågasatt och omdebatterad. Samtidigt är branschen mycket pressad i form av fluktuerande slakt- och kalvpriser, dyra uppfödningskostnader och insatsmedel. LÄS MER

  2. 2. Ättid och ätbeteende hos häst vid portionsutfodring av vallfoder

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Hanna Lundqvist; [2020]
    Nyckelord :grovfoder; halm; häst; hönät; ätbeteende; äthastighet; ättid;

    Sammanfattning : Hästens digestionssystem är utformat för att inta små mängder föda under en större del av dygnet. I dagens hästhållningssystem utfodras hästar ofta på ett sätt som ger dem begränsade möjligheter att utföra sitt naturliga födosöksbeteende. En utfodringsstrategi där hästen kan äta under lång tid är fri tillgång på vallfoder. LÄS MER

  3. 3. Field study of the drought’s impact on feeding strategy and biological parameters in early lactation dairy cattle

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Mikaela Würtz; [2019]
    Nyckelord :dairy cattle; drought; energy balance; feeding; metabolism;

    Sammanfattning : The summer of 2018 was unusually warm and dry. For animal production, this resulted in poor pastures, reduced harvests of crops, such as roughage and grains, and increased risk for heat stress in the animals. The drought led to problems as in shortage of animal feed, which made the feeding of dairy cattle difficult. LÄS MER

  4. 4. Konventionell och ekologisk mjölkproduktion : vilka är skillnaderna gällande miljöaspekter?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Amanda Jacobsson; [2019]
    Nyckelord :LCA; mjölkgård; växthusgaser; klimatpåverkan; miljöpåverkan;

    Sammanfattning : Livsmedelsproduktionens utmaningar inför framtiden är bland annat en intensifiering, förändrad markanvändning och att reducera utsläpp av växthusgaser. Detta i kombination med en expansion av ekologisk livsmedelsproduktion har gjort utvärderingar och jämförelser mellan olika produktionsformers miljömässiga hållbarhet relevant. LÄS MER

  5. 5. Utformning av spaltbevattning : kan det vara vägen mot renare grisar?

    M1-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Cecilia Johansson; [2019]
    Nyckelord :spaltbevattning; droppbevattning; duschbevattning; djurvälfärd; boxhygien; slaktsvinstall;

    Sammanfattning : Hygien i svenska slaktsvinsstallar och arbetsbelastningen under sommartid kan vara ett problem i Sverige på grund av att grisarna använder den fasta liggytan som gödselyta under sommartid. Att grisen försöker kyla sig när den utsätts för värmestress, hög beläggning, icke optimal utfodringsstrategi samt ökad produktivitet är faktorer som alla bidrar till dålig boxhygien. LÄS MER