Sökning: "uthållighet och kost"

Hittade 5 uppsatser innehållade orden uthållighet och kost.

  1. 1. Upplevelser av lukt- och smakstörningar efter Covid-19 : En tematisk innehållsanalys i ett internetforum

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Jessica Carackosh; Mikaela Leukhardt; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund: Ett vanligt och karaktäriserande symtom för akut Covid-19 infektion är lukt- och smakstörningar. För en del av de som drabbats kvarstår dessa störningar långt efter det att infektionen läkt ut. Dessa störningar kan påverka individens liv och vardag, vilket kan leda till stora utmaningar och konsekvenser. LÄS MER

  2. 2. Den ultimata träningsmetoden?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskap

    Författare :Johan Leckborn; Fredrik Thomsen; Anders Åkesson; [2013-08-20]
    Nyckelord :Crossfit; 1 RM; VO2max; Funktionell träning; Högintensiv träning;

    Sammanfattning : Crossfit är en nyligen utvecklad träningsform som bygger på att en rad funktionella styrkeövningar utförs med hög intensitet och ofta till utmattning. Crossfit har sedan träningsformen introducerades för 20 år sedan blivit mycket populär runt om i världen och också i Sverige. LÄS MER

  3. 3. Skillnader i kost, fysisk aktivitet och intermittent uthållighet hos elitsatsande juniorfotbollsspelare i Sverige och i Sydafrika

    Kandidat-uppsats, Institutionen för hälsovetenskap

    Författare :Marie-Louise Dahlberg; [2013]
    Nyckelord :Ekonomi; Fotboll; Kosthållning; YO-YO test;

    Sammanfattning : Resultatet från ett flertal vetenskapliga studier indikerar på att en god kosthållning har en positiv inverkan på idrottsliga prestationer. Syftet med denna studie var att undersöka om det fanns några skillnader i kostintag, daglig fysisk aktivitet och intermittent uthållighet hos elitsatsande fjortonåriga fotbollspelare vid fotbollsakademier i Sverige och i Sydafrika. LÄS MER

  4. 4. Effekten av en fettrik kost på uthållighetsförmågan

    Kandidat-uppsats, Sektionen för ekonomi och teknik (SET)

    Författare :Sofia Norman; Katarina Svensson; [2011]
    Nyckelord :fettrik kost; ketogen kost; uthållighet; prestation;

    Sammanfattning : Kolhydrater anses idag vara den viktigaste komponenten i kosten hos idrottare som vill prestera optimalt inom uthållighets- och högintensiv idrott. En fettrik kost där kolhydratintaget minimeras har dock visat på en rad fördelar, som alla leder till glykogenbesparing genom att kroppen genomgår en metabolisk adaption, som både vid vila och under träning leder till en ökad fettoxidation. LÄS MER

  5. 5. Elevers upplevda och fysiska hälsa : En jämförande studie

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Institutionen för idrotts- och hälsovetenskap

    Författare :Adam Gabrielsson; Marie Johansson; [2006]
    Nyckelord :kost; fetma; hälsa; fysisk aktivitet;

    Sammanfattning : Sammanfattning Syfte och frågeställningar Syftet med denna uppsats är att undersöka elevers fysiska hälsa genom tre olika fysiktester. Undersökningen genomförs på två olika gymnasieprogram, HI- och IT-programmen på en skola för att jämföra resultaten. LÄS MER