Sökning: "utveckling kylskåpet"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden utveckling kylskåpet.

  1. 1. Matsvinn och design

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)

    Författare :Sahar Balcazar; [2023]
    Nyckelord :plast; matsvinn; förpackning;

    Sammanfattning : All produktion av mat orsakar växthusutsläpp, därför är det väsentligt att de livsmedel som inhandlas också konsumeras (Jordbruksverket, 2021). Livsmedelskonsumtion behöver vara hållbar utifrån en ekonomisk, social och miljömässig aspekt. LÄS MER

  2. 2. Elevers perspektiv på livsmedelsförvaring : -En enkätstudie bland elever i årskurs 8-9

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Matilda Annell; Linda Wiklund; [2023]
    Nyckelord :Livsmedel; matsvinn; matvaror; livsmedelsförvaring; elever;

    Sammanfattning : Sammanfattning  Bakgrund: Korrekt förvaring av livsmedel är avgörande för att bibehålla matens kvalitet och förhindra att livsmedel blir dåligt. Dåliga livsmedel kan påverka vår hälsa negativt. En korrekt livsmedelsförvaring bidrar till ett minskat matsvinn och en hållbar utveckling. LÄS MER

  3. 3. Laminated HZO on InAs: A study of as-deposited ferroelectricity

    Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för elektro- och informationsteknik

    Författare :André Andersen; [2022]
    Nyckelord :Ferroelectricity; HZO; InAs; III V; As-deposited ferroelectricity; BEOL; Nanoelectronics; Nanoprocessing; Nanotechnology; ALD; MOSCAP; Memory Technology; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : As the limits of transistor feature size scaling is reaching its saturation, new innovations are needed to prevent performance loss. High performance transistors on the III/V semiconductor platform implemented with ferroelectric oxides might in the future satisfy this demand. LÄS MER

  4. 4. Minska matsvinnet genom design i och utanför kylskåpet : Hur kan vi genom design minska matsvinnet i hushållet?

    Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3)

    Författare :Fenja Oredsson; [2021]
    Nyckelord :User-centered design; Design for sustainable behaviour; Nudging; Användarcentrerad design; Hållbar utveckling; Konsumtionsbeteende;

    Sammanfattning : Denna studie utreder möjligheterna till design för ett hållbart konsumtionsbeteende i syfte att motverka matsvinn i hushåll. Med ett användarcentrerat fokus undersöks detta genom tekniker från Design for Sustainable Behaviour och Nudging. LÄS MER

  5. 5. Applying the Behaviour Change Wheel to design and evaluate a food waste reducing prototype for workplace kitchens

    Master-uppsats, KTH/Skolan för elektroteknik och datavetenskap (EECS)

    Författare :Gustav Mattson; [2020]
    Nyckelord :Food waste; Behaviour change; COM-B model; Behaviour change wheel; Intervention design; Workplace environment; ;

    Sammanfattning : Food waste is an arguably increasing problem in society, with consumers being responsible for as much as half of all combined food waste. The problem needs to be tackled from all angles, but there is no all encompassing solution for all situations. LÄS MER