Sökning: "värde i kök"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden värde i kök.
1. Flytt i samband med renovering
Master-uppsats, Lunds universitet/FastighetsvetenskapSammanfattning : The growing need for renovations is one of the key challenges within the Swedish multifamily rental stock. Sustainable development is essential and renovations affect all three major categories of sustainability, the social, economic and ecological factors. All buildings need to be remodeled sooner or later – the question is only when and how. LÄS MER
2. Fårkött i det offentliga köket
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik (kandidat); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTHSammanfattning : Syftet med detta arbete är att se om det är möjligt att servera fårkött i de offentliga köken och vilka vinster det kan ge. Årligen inhandlas livsmedel för cirka 10 miljarder kronor till de offentliga köken. LÄS MER
3. Faktorer hos bostadsrätter som är svåra för fastighetsmäklare att värdera : En undersökning genomförd i en marknad med stigande priser
Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Avdelningen för företagsekonomiSammanfattning : Försäljningspriser på den svenska bostadsmarknaden tenderar att i allt högre grad avvika från fastighetsmäklarnas utgångspriser. En förklaring till detta är att fastighetsmäklare inte omedelbart anpassar sig till en stigande prisnivå. LÄS MER
4. Att mäta matsvinn i skolkök : en jämförande studie av 13 metoder att mäta matsvinn
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Energy and TechnologySammanfattning : Ungefär en tredjedel av maten som produceras i världen slängs. I Sverige slängs över 1,2 miljoner ton mat varje år. En stor del av det är så kallat matsvinn, onödigt matavfall som skulle kunna använts om den hanterats annorlunda. LÄS MER
5. Effektivisering av en tjänsteleverantörs processer : Genomfört som en fallstudie på köksprojekt
Kandidat-uppsats, Högskolan i Jönköping/JTH, ByggnadsteknikSammanfattning : Produktionskostnaderna i byggbranschen ökar ständigt och i en rapport utgiven av Sveriges byggindustrier kartläggs att uppemot 30-35 % av den totala produktionskostnaden i ett byggprojekt kan betraktas som slöseri. Slöseri kan beskrivas som de förbrukade resurser som inte skapar något värde för kunden, såsom förflyttning av material, väntan, avbrott, lagerhållning och överproduktion. LÄS MER