Sökning: "värdering mat"
Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden värdering mat.
1. Kenyas mangroveskogar : en analys av estetiska, miljömässiga och sociala värdens förekomst inom mangroveskogarna i Mida Creek
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Mangroveskogar bildar ett ekosystem som växer i tidvattenzonen längst med kustområden, bland annat Mida Creek i Kenya, och har bidragit med ekosystemtjänster för lokalbefolkningen sedan 800 före vår tid. Globalt har en minskning av mangroveskogar skett i yta, vilket påverkar många människor dagligen, därför är förvaltningen och planeringen för dem väsentlig för framtiden. LÄS MER
2. Är det samhällsekonomiskt lönsamt att odla soja i Sverige?
Master-uppsats, Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : The aim of this study was to analyze if soya framing would be nationally-economical to produce with a vertical hydroponic system, compared to being imported from Brazil. With the intention to study the production cost and climate impact effects of local production. LÄS MER
3. Insulära loben - spindeln i nätet vid anorexia nervosa : En litteraturstudie med fokus på individer tillfrisknade från anorexia nervosa
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Bakgrund: Flera faktorer samverkar vid utvecklingen av anorexia nervosa och bidrar till sjukdomens komplexitet. Anorexia nervosa karakteriseras av bristande sjukdomsinsikt och låg kroppsvikt på grund av den starka strävan efter en smal kropp. Tillfrisknandet är en lång och svår process. LÄS MER
4. Mathantverk i nätverk - En studie om samverkan på landsbygden
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : Landsbygden och lokalproducerad mat har fått alltmer uppmärksamhet i media under de senaste åren. Även på politisk nivå har detta uppmärksammats och genom olika åtgärder uppmuntras företag att driva projekt med mål att utveckla landsbygden genom att samarbeta i olika typer av nätverk. LÄS MER
5. Design och effektmätning av en kulturbyggande måltidsupplevelse inom ett livsmedelsproducerande företag
Magister-uppsats, Institutionen för teknik och hållbar utvecklingSammanfattning : Syfte: Syftet med uppsatsen är att tillämpa aktionsforskningsteorin och metoden appreciative inquiry vid design av en måltidsupplevelse med målsättning att öka medarbetarnas medvetenhet kring stolthet över arbetsplatsen, inspiration till matlagning samt mod och vad som får människor att våga testa nya produkter och arbetssätt. Ett ytterligare syfte var att utveckla ett mätverktyg som utvärderade insatsen och fångade upp medarbetarnas tankar och känslor. LÄS MER