Sökning: "värmeresistenta bakterier"
Hittade 2 uppsatser innehållade orden värmeresistenta bakterier.
1. Mjölkproduktion – kvalitetssäkring från gård till mejeri samt möjliga risker för konsumenten
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : Kvalitetssäkringssystem används i livsmedelsproduktionen för att identifiera och kontrollera de potentiella faror som kan påverka slutproduktens kvalité och säker-het. I produktionen av pastöriserad dryckesmjölk är Hazard Analysis Critical Con-trol Point (HACCP) ett väl etablerat redskap som används för att eliminera de mi-krobiella, kemiska och fysikaliska risker som kan drabba mjölk. LÄS MER
2. Hållbarhet på mjölk
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food ScienceSammanfattning : En del i debatten om att minska matsvinnet diskuterar nyttan av att sänka kyl- skåpstemperaturen, för att undvika att mat förskäms. Den här studiens syfte är att undersöka fördelarna och förbättra hållbarheten på mjölk genom att förvara den i en lägre temperatur, ur ett mikrobiellt och sensoriskt perspektiv. LÄS MER