Sökning: "värmeresistenta bakterier"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden värmeresistenta bakterier.

  1. 1. Mjölkproduktion – kvalitetssäkring från gård till mejeri samt möjliga risker för konsumenten

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Sanna Lindberg; [2013]
    Nyckelord :mjölk; kvalitetssäkring; HACCP; humanpatogener; värmeresistenta bakterier; psykrotrofa bakterier;

    Sammanfattning : Kvalitetssäkringssystem används i livsmedelsproduktionen för att identifiera och kontrollera de potentiella faror som kan påverka slutproduktens kvalité och säker-het. I produktionen av pastöriserad dryckesmjölk är Hazard Analysis Critical Con-trol Point (HACCP) ett väl etablerat redskap som används för att eliminera de mi-krobiella, kemiska och fysikaliska risker som kan drabba mjölk. LÄS MER

  2. 2. Hållbarhet på mjölk

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Agnes Abrahamson; Matilda Nyman; [2012]
    Nyckelord :mjölk; hållbarhet; bakterieodling; sensorisk analys;

    Sammanfattning : En del i debatten om att minska matsvinnet diskuterar nyttan av att sänka kyl- skåpstemperaturen, för att undvika att mat förskäms. Den här studiens syfte är att undersöka fördelarna och förbättra hållbarheten på mjölk genom att förvara den i en lägre temperatur, ur ett mikrobiellt och sensoriskt perspektiv. LÄS MER