Sökning: "växtbaserad glass"

Hittade 2 uppsatser innehållade orden växtbaserad glass.

  1. 1. Växtbaserad glasstillverkning och dess hållbarhetspåverkan : En studie på det gotländska företaget Gute Glass

    Kandidat-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och industriell teknik; Uppsala universitet/Industriell teknik

    Författare :Eveline Aspvik; Amanda Asker; [2021]
    Nyckelord :CO2; cost; Gute Glass; improvement work; plant-based ice cream; sustainable diets; sustainability impact; sustainable improvement; quality enhancement; water; CO2; förbättringsarbete; Gute glass; hållbara dieter; hållbarhetspåverkan; hållbar utveckling; kvalitetsutveckling; pris; vatten; växtbaserad glass;

    Sammanfattning : Denna studie har genomförts inom området för industriell teknik och tillhandahåller vidare förslag på en hållbar förbättring för ett svenskt företag som tillverkar glass, Gute Glass, beläget i Visby Gotland. Hållbarhetsutveckling utgör ett fundamentalt område och ligger vidare till grund för arbetet med att ta fram förbättringsförslaget för studien och företaget ifråga, i vilket hållbar utveckling är ett antaget globalt mål som alla länder ska arbeta för och som vidare kan definieras som ”Utveckling som möter nutidens behov utan att riskera möjligheten för kommande generationer att möta sina behov” (Gröndahl och Svanström, 2010, s. LÄS MER

  2. 2. Utilization of Hempseed Press Cake: Optimization of Protein Isolation and Ice Cream Formulation

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Erica Forsén; [2020]
    Nyckelord :Food engineering; Livsmedelsteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Hempseeds, a by-product from hemp fiber production, have a very good nutritional profile, both for essential fatty acids and amino acids, increasing the interest to use hempseeds as a food source. The aims of this project were to optimize the extraction of proteins from hempseed press cake, characterize the functions of the proteins and determine if an ice cream formulation can be created. LÄS MER