Sökning: "växternas utveckling"
Visar resultat 1 - 5 av 13 uppsatser innehållade orden växternas utveckling.
1. Jordnära : För möjligheten till odling utan plastförpackningar
Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för naturvetenskap, design och hållbar utveckling (2023-)Sammanfattning : I samband med coronapandemin har intresset för odling ökat i Sverige. Odling har många positiva aspekter som produktion av livsmedel, ökat psykiskt välbefinnande, ökat biologisk mångfald samt att det kan skapa gemenskap. För att odla och plantera hemma kan jord köpas i påsar i många butiker. LÄS MER
2. Biokolets påverkan på dagvattenkvaliteten i regnbäddar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural DevelopmentSammanfattning : Klimatförändringar och en större andel hårdgjorda ytor i städerna bidrar till en ökning av dagvatten som måste ledas bort. För att förhindra överbelastade VA-ledningar behöver dagvattnet fördröjas inom avrinningsområdet. En stor del av dagvattnet innehåller föroreningar från bland annat vägar, parker och industriområden. LÄS MER
3. Mykorrhiza i sandbäddar
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : Syftet i denna studie var att undersöka om arbuskulär mykorrhiza förekommer hos Klinta trädgård där perenna växtslag odlas i sandbäddar. Sand är naturligt näringsfattig och ingen gödsling görs på odlingen vilket kan påverka växternas etablering på platsen. LÄS MER
4. Vertikala trädgårdar i stadsrummet : Är det möjligt i ett sydnordiskt klimat?
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för Urbana Studier (US)Sammanfattning : Populationen ökar i Sverige vilket skapar en ständig press på att fler bostäder behöver byggas och mer mat måste produceras. Förtätning är en metod inom stadsutveckling som har goda fördelar såsom färre avstånd och förvaltning av jordbruksmarken. LÄS MER
5. Utveckling av odlingslåda till akvaponiskt system Helli A Kjellman R
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Fakulteten för teknik och samhälle (TS)Sammanfattning : Matkonsumptionen i svenska hushåll bidrar med en negativ miljöpåverkan. Detta sker bland annat genom matproduktionen via kommersiella jordbruk där stora mängder vatten, bekämpningsmedel och gödningsmedel används. För att göra matpruduktionen mer hållbar krävs det alternativa lösningar. LÄS MER