Sökning: "vad är en restaurang"
Visar resultat 1 - 5 av 128 uppsatser innehållade orden vad är en restaurang.
1. Österskans - En avbruten plan
Master-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för arkitektur och byggd miljöSammanfattning : Österskans är ett projekt som undersöker platsen med samma namn i Halmstad. Det gick från att på slutet av 1900-talet ha varit ett resecentrum till att kommunen 2017 utlyser en intresseanmälan till en markanvisningstävling för ett hotell med saluhall och restaurang. LÄS MER
2. Behövs licens för livsmedelssäkerhet - En fallstudie om behovet av livsmedelslicens inom restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC); Lunds universitet/Miljövetenskaplig utbildningSammanfattning : Despite available training in food safety, regular inspections from the authorities and strict laws and regulations, the number of suspected food poisoning is estimated at 500,000 cases per year in Sweden (Norling, 1994). Since the 1990s, there have been discussions about introducing a "mandatory food driver's license" to improve food safety in Sweden. LÄS MER
3. Kvarnängsgården
Kandidat-uppsats, KTH/ArkitekturSammanfattning : Kvarnängen är beläget 3,5 km norr om Nynäshamns stadskärna, omgivet av både ett stort rekreationsområde med idrottsmöjligheter i väst samt ett industriområde i öst. Tomten för Kvarnängsgården ligger i en dal, på en grusplan som tidigare var en båtuppställningsplats. LÄS MER
4. Utmaningar inom restaurangbranschen. En kvalitativ studie om motivation inom restaurangbranschen
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : Restaurangbranschen har en stor betydelse för samhället i Sverige, men lider samtidigt av problem gällande personalbrist och hög personalomsättning. Hög personalomsättning och branschens attraktivitet är något som kan kopplas till motivation. LÄS MER
5. Att arbeta i motvind : En kvalitativ studie om restaurangbranchens marknadsföring under covid-19
Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Umeå universitet/FöretagsekonomiSammanfattning : Covid-19 har under de senaste åren satt stora spår i samhället. Inte minst inom restaurangbranschen som ständigt ställts inför nya utmaningar och förhållningssätt. Restriktioner, rekommendationer och oroliga gäster har varit förhållanden som branschen fått hantera. LÄS MER