Sökning: "vad är sunt förnuft"
Visar resultat 16 - 20 av 32 uppsatser innehållade orden vad är sunt förnuft.
16. Förnuft och känsla : Synen på etik i den svenska kommunikationsbranschen
Kandidat-uppsats, Institutionen för mediestudierSammanfattning : Hur etik i marknadskommunikation ter sig och bör regleras är en ständigt aktuell debatt. Intresseorganisationer och allmänhet uttrycker ofta kritik och missnöje mot företag som kommunicerar pVi undersöker också hur representanternadisciplinerna reklam, PR och marknadsavdelning. LÄS MER
17. Klinisk blick : en begreppsanalys. Klinisk blick och dess användning i en triagesituation
Kandidat-uppsats, Blekinge Tekniska Högskola/Sektionen för hälsaSammanfattning : Triagesjuksköterskans uppgift är att sortera, bedöma och prioritera de patienter som kommer gående till akutmottagningen. Denna struktur är uppbyggd för att de mest kritiskt sjuka patienterna ska skiljas ut och få ett snabbt omhändertagande. LÄS MER
18. Att ligga steget före... : En studie om pedagogers erfarenheter av barn med ADHD-diagnos i förskolan
M1-uppsats, Institutionen för pedagogik, psykologi och idrottsvetenskap, PPISammanfattning : Syftet med studien är att undersöka förskollärares erfarenheter av barn med ADHD-diagnosen. Vi vill också undersöka om olika faktorer som miljö, pedagoger och ett anpassat arbetssätt kan underlätta för individen och hur det kan påverka barnets vardag. LÄS MER
19. Det ser så lätt ut när du gör det! : Ett examensarbete om hur tyst kunskap förmedlas.
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Institutionen för teknik, TEKSammanfattning : Vår rapports syfte är att försöka göra oss medvetna och lyfta fram hur vi förmedlar kunskap som vi inte riktigt kan sätta ord på, alltså den tysta kunskapen. Vi vill även belysa eventuella likheter och skillnader som finns i våra respektive arbete vad gäller förmedlandet av tyst kunskap... LÄS MER
20. Förändringsarbete i restaurangmiljöer
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Vårt intresse för detta arbete grundade sig i vår uppfattning att restauranger i allmänhet inte har stor medvetenhet om direktmiljöns påverkan på restauranggäster och att restaurangchefer i allmänhet sällan gör förändringar i direktmiljön. Syftet med detta arbete var att undersöka hur restaurangchefer i Göteborg arbetar med direktmiljön i restaurangen de driver. LÄS MER