Sökning: "vad betyder råvaror"
Hittade 5 uppsatser innehållade orden vad betyder råvaror.
1. Ett perspektiv på förnybara bränslen och dess framtida implementeringar
M1-uppsats, Linnéuniversitetet/Sjöfartshögskolan (SJÖ)Sammanfattning : Idag är marinindustrin helt beroende av fossila bränslen. I detta arbete har en kvalitativ litteraturstudie genomförts i syfte att presentera ett perspektiv på vad som skulle kunna vara realistiskt möjligt idag när det gäller användning av alternativa bränslen för att begränsa växthusgasutsläppen från sjöfartsindustrin. LÄS MER
2. Side Streams Throughout the Food Supply Chain in Västra Götaland - A Study of Reported Data, Interviews with Food Producers and a Simplified LCA Case Study
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : Vikten av resurseffektivitet i livsmedelskedjan är tydlig, eftersom denna sektor är en av de största bidragarna till negativ klimatpåverkan globalt. Målet med den här uppsatsen var att utforska sidoströmmar av mat inom livsmedelskedjan i Västra Götaland, för att kartlägga hur mycket som redan är täckt i statistiken och vilka luckor i datamaterialet som finns för framtida forskning att täcka. LÄS MER
3. Bois Durci : Ett designprojekt inom 5 mil
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/Avdelningen för bygg- energi- och miljöteknikSammanfattning : Människor förbrukar så mycket resurser att natureninte hinner med att återställa sig och där medförsvinner material allt mera. Det bästa vore om vimänniskor enbart använde oss av material som förbrukadesi samma takt som naturen kan återställa dei.Detta designprojekt fokuserar på Bois Durci, pådess tillverkning och användning. LÄS MER
4. Slow Food - mer än bara mat. En studie i social distansering
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Institutionen för tjänstevetenskapSammanfattning : ABSTRACT Titel: Slow Food – mer än bara mat. En studie i social distansering. Författare: Katarina Frennmark, Josefine Grahed och Anna Neckmar Nyckelord: Konsumtion, identitet, kapital, habitus, smak, Slow Food, prioritet, iögonfallande konsumtion och social distansering. LÄS MER
5. Medlemmens nytta av vidareförädling i ett lantbrukskooperativt företag : en studie av Lyckeby Stärkelsens verksamhet
L3-uppsats, SLU/Dept. of People and SocietySammanfattning : Lantbrukskooperationen i Europa har, under senare år, gått allt mer mot långtgående förädling, ökad vertikal integration, ökad helhetssyn på produktions-, förädlings- och distributionssystem samt allt mer internationell marknadsföring och produktion. När konkurrensen inom förädlingsindustrin ökar, blir det svårare för de kooperativa företagen att säkra låga transaktionskostnader för medlemmarna genom att endast arbeta för låga kostnader vad gäller insamling, låg grad av förädling och marknadsföring av medlemmarnas råvaror. LÄS MER