Sökning: "val mat"

Visar resultat 1 - 5 av 198 uppsatser innehållade orden val mat.

  1. 1. Högstadieelevers resonemang kring matvanor

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Stina Nord; Erika Boström; [2023]
    Nyckelord :Upper secondary school students; Eating habits; Högstadieelever; Matvanor;

    Sammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Forskning har visat att pojkars och flickors matvanor skiljer sig åt på högstadiet. Riksmaten ungdoms resultat visade att mer än 90% av deltagarna åt mindre än hälften av den rekommenderade mängden frukt och grönsaker. Ungdomar har god kännedom om vad som anses vara hälsosam och ohälsosam mat. LÄS MER

  2. 2. Food Order Web Application Using React

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för data- och elektroteknik (2023-)

    Författare :Manaf Dawud Nantor; [2023]
    Nyckelord :JavaScript; React; Human-Computer Interaction; HTML; JavaScript; React; Människan-datorinteraktion; HTML;

    Sammanfattning : Människan-datorinteraktion (HCI) är ett studieområde som fokuserar på design av datorteknik, särskilt interaktionen mellan människor (användarna) och datorer. Detta projekt beskriver utveckling av en webbapplikation (React) för kunder att göra sina onlineköp. LÄS MER

  3. 3. Impact of Increased Grocery Prices on Households : Studying Sweden 2022/2023

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Freja Engström; Caroline Eriksson; [2023]
    Nyckelord :Price Elasticity; Price Shock; OLS Regression; Price Increases; Food Consumption; Household Demand; Grocery Prices; Income Effects; Organic Produce; Priselasticitet; Prischock; OLS-regression; Prisökningar; Livsmedelskonsumtion; Hushållsefterfrågan; Livsmedelspriser; Inkomsteffekter; Ekologiska Livsmedel;

    Sammanfattning : In 2022, food prices increased rapidly, prompting this investigation into how the price shock has impacted consumer behavior. Previous studies have found that price shocks affect low- income households with children the most. A switch to more calorie-dense food and a decreased consumption of snacks. LÄS MER

  4. 4. Användning av ekologiska och närproducerade livsmedel i ämnet hem- och konsumentkunskap

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Ann-Charlott Olén; Carina Hemmarö; Filippa Svedlund; [2023]
    Nyckelord :ekologiskt; närproducerat; ramfaktorer; hem- och konsumentkunskap;

    Sammanfattning : Bakgrund Genom att handla närproducerat och ekologiskt är det möjligt att bidra till hållbar utveckling. Enligt det centrala innehållet för hem och konsumentkunskap ska elever utbildas att göra genomtänkta val av livsmedel som främjar deras hälsa, ekonomi och vår miljö. LÄS MER

  5. 5. The Potential of Dissolved Air Flotation for PFAS Reduction in Norrvatten's Future Waterworks

    Master-uppsats, KTH/Kemiteknik

    Författare :Madeleine Vikström; [2023]
    Nyckelord :PFAS4; drinking water production; dissolved air flotation; granular activated carbon filter; sludge management; PFAS4; dricksvattenproduktion; flotation; granulärt aktivt kolfilter; slamhantering;

    Sammanfattning : Norrvatten är en av Sveriges största dricksvattenproducenter. Med ett ökande behov av en större produktionskapacitet och nya regleringar, planerar dem att förbättra sin reningsprocess. En aspekt som kräver omfattande undersökning är val av reningsmetod för att nå den nya gränsen från Livsmedelsverket för fyra PFAS kemikalier. LÄS MER