Sökning: "vegan hållbar utveckling"
Hittade 4 uppsatser innehållade orden vegan hållbar utveckling.
1. Evaluating the sustainability of vegetarian, vegan, and New Nordic diets in Sweden : Combining environmental and nutritional aspects
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Changing the western dietary pattern toward a healthier diet with reduced intake of animal foods is a commonly recognized strategy in the ongoing effort for global sustainability. Since animal foods tend to have a high environmental impact, vegetarian diets are often suggested as an ecological alternative to the typical Western diet. LÄS MER
2. CO2 savings of selling food surplus in plastic trays compared to incineration and anaerobic digestion in Sweden. : With an application at KTH Royal Institute of Technology
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : Food waste has become a global environmental concern in recent years with food waste prevention being the optimal solution. In Sweden, initiatives to reduce food waste, focus on re-using methods like selling or donating food. The purpose of this study is to analyze the environmental savings, in terms of CO2 eq. LÄS MER
3. An overview on the environmental impacts of synthetic leather made of hemp fiber with preliminary lifecycle assessment
Kandidat-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : This report covers a preliminary life cycle assessment (LCA) on imitation leather made from hemp fiber (hemp leather) and a comparison to bovine leather, to examine whether hemp leather is an environmentally sustainable alternative. The bovine leather industry is responsible for heavy chemical use and emissions, detrimental effects to the environment as well as to human health. LÄS MER
4. Vegotrendens drivkrafter och utmaningar: En intervjustudie om vegetarianismens utveckling i Sverige
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Malmö universitet/Fakulteten för kultur och samhälle (KS)Sammanfattning : Hittills har forskning visat att köttkonsumtionen växer och den har beräknats att fortsätta öka i världen trots att man börjat bli medveten om de negativa konsekvenser köttproduktionen och konsumtionen medför. Nu har för första gången på 30 år köttkonsumtionen i Sverige minskat. LÄS MER