Sökning: "vegetabiliska"
Visar resultat 1 - 5 av 65 uppsatser innehållade ordet vegetabiliska.
1. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER
2. Miljöpåverkan av hund- och kattfoder ur ett livscykelperspektiv
Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : This study investigates the environmental impact from dog food and cat food produced in Sweden. With over 2.5 million dogs and cats in Sweden the potential environmental effect from their food is relevant to investigate. The aim of this study is therefore to quantify the environmental impact of 1 kg dog and cat food sold by Granngården. LÄS MER
3. A changing energy security environment – a review of alternative energy carriers for light duty vehicles
Master-uppsats, FörsvarshögskolanSammanfattning : The increasing energy demand and its impact on the climate around the world has evoked several sectors´ efforts in order to develop and implement sustainable technologies. Political incentives and companies go toward great changes when it comes to reduction of energy sources from fossil-origins in order to reduce greenhouse gas emissions and achievement of energy security. LÄS MER
4. Fatty acid composition in Arctic char (Salvelinus alpinus) fed with red yeast biomass : a comparison between large and small specimens
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Oleaginous yeast has shown to be a promising alternative to replace vegetable oils in fish feed. A problem in aquaculture is that different growth rates can be observed among farm-raised fish, supressing the productions full potential. When different growth rates are observed, it can be questioned if the fish assimilate the feed to the same extent. LÄS MER
5. Saponiner i ärta : biosyntes av soyasaponiner och dess genetiska mekanismer i ärtväxter
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Plant Breeding (from 130101)Sammanfattning : Efterfrågan på proteinrika vegetabiliska livsmedel ökar och intresse finns från både konsument, politiker och industri att använda svenskodlade råvaror i större utsträckning. Ärta (Pisum sativum L. LÄS MER