Sökning: "vegetable consumption"
Visar resultat 1 - 5 av 61 uppsatser innehållade orden vegetable consumption.
1. Willingness to Pay for Externalities – Does Earmarking Taxes Matter?
Master-uppsats, Göteborgs universitet/Graduate SchoolSammanfattning : This study explores the Willingness to Pay (WTP) for an environmental beef tax and the effects of revenue recycling mechanisms on WTP and beef consumption. It surveys students from Gothenburg University using a payment card approach, addressing literature gaps concerning the role of revenue recycling in environmental tax policy, behavioral economic factors affecting public perceptions, and potential biases in contingent valuation methods. LÄS MER
2. Barns grönsakskonsumtion i förskolan : Förskollärares förutsättningar och förhållningssätt
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Karlstads universitet/Institutionen för pedagogiska studier (from 2013)Sammanfattning : Examensarbetets syfte är att öka kunskapen om de förutsättningar som finns för att främja barns grönsakskonsumtion i förskolan. Metoden som använts är kvalitativa semistrukturerade intervjuer av legitimerade förskollärare i en kommun i Värmlands län i Sverige. Empirin har analyserats genom en kvalitativ innehållsanalys. LÄS MER
3. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER
4. Assessment of the food losses and waste along the tomato and carrot value chain in Sweden: A value chain analysis approach
Master-uppsats, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaperSammanfattning : Assessing food losses and waste in the tomato and carrot value chain in Sweden is essential for achieving sustainable development. This study uses a mixed method to analyze the extent of food loss and waste along the tomato and carrot value chain and related causing factors. LÄS MER
5. What is the greenest way to eat your greens?
Magister-uppsats, Lunds universitet/Ekonomisk-historiska institutionenSammanfattning : The global food industry is the second main contributor to climate change whilst climate change also poses threats to future food security (Ritchie & Roser, 2020). One of the suggestions to decrease the environmental footprint of consumption and increase the resilience of food systems, is the shift to local production and consumption (Stein & Santini, 2021; Van Gameren et al. LÄS MER