Sökning: "vegetable fat"

Visar resultat 1 - 5 av 24 uppsatser innehållade orden vegetable fat.

  1. 1. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Linnéa Andersson; [2023]
    Nyckelord :Näringsinnehåll; miljö; komjölk; växtbaserade alternativ;

    Sammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER

  2. 2. Predicting Treatment Performance Using Ternary Plot : Macronutrients’ impact on biomass conversion efficiency

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Uppsala universitet/Institutionen för geovetenskaper

    Författare :Madeleine Gobl; [2022]
    Nyckelord :Black soldier fly; organic waste treatment; biomass conversion efficiency; treatment performance; macronutrients; ternary plot; organic waste; amerikansk vapensflugan; triangulär diagram; organiskt avfallsbehandling; organiskt avfall; behandlingseffektivitet; biomassomvandlings-effektivitet; makronäringsämnen;

    Sammanfattning : Black soldier fly larvae (BSFL) waste treatment is becoming a more sought-after organic waste treatment since it produces larvae for animal feed as well as fertilizer, the need for prediction and optimization of treatment performance increases. This study aims to predict biomass conversion efficiency (BCE) for waste going into treatment, using only the nutritional data from other studies as it could give a good performance estimation while using available data. LÄS MER

  3. 3. Fatty acid composition in Arctic char (Salvelinus alpinus) fed with red yeast biomass : a comparison between large and small specimens

    Master-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Sofia Jacobsson; [2022]
    Nyckelord :Fatty acid composition; lipid content; oleaginous yeast; Arctic char Salvelinus alpinus ; aquaculture;

    Sammanfattning : Oleaginous yeast has shown to be a promising alternative to replace vegetable oils in fish feed. A problem in aquaculture is that different growth rates can be observed among farm-raised fish, supressing the productions full potential. When different growth rates are observed, it can be questioned if the fish assimilate the feed to the same extent. LÄS MER

  4. 4. Köldegenskaper hos RME

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, KTH/Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa (CBH)

    Författare :Haben Tesfamariam Yebyo; [2022]
    Nyckelord :Köldegenskaper; biodiesel; RME; mättade fettsyrametylester; monoglycerider; kristallisation;

    Sammanfattning : Biodiesel är ett bra alternativ till petroleumdiesel. Produktion av biodiesel är en relativt enkel process. Vegetabilisk olja eller animaliskt fett reagerar med alkohol och omförestras till biodiesel (monoalkylestrar). En homogen katalysator, vanligen KOH eller NaOH, behövs för att reaktionen ska ske snabbt. LÄS MER

  5. 5. Investigation of Physical Stability of Baobab Pulp Emulsion – for Food Application

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Nguyen Tu Linh Lam; Shenghongyi Zhu; [2021]
    Nyckelord :baobab fruit pulp; emulsion physical stability; plant-based sauce; food technology; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Background and objectives Baonaise is a novel plant-based savoury sauce. Baonaise sauce base (BSB) is produced from baobab fruit pulp. Creaming and phase separation were observed in Baonasie from previous studies at the company. LÄS MER