Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 173 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Kött, Genus och Crossfit

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för globala studier

    Författare :Nicole Mathiasson; [2023-10-25]
    Nyckelord :Meat consumption; Gender; Crossfit; Habitus;

    Sammanfattning : While meat is a great source of protein that brings satisfaction to people worldwide, it also presents a significant global challenge. Statistics have shown that men consume more meat than women, which can be understood through the performance of gender which occurs in our society. Women are more open to try plant based food in comparison to men. LÄS MER

  2. 2. Vegetarisk mat i Hem- och konsumentkunskap : En kvalitativ intervjustudie om lärarnas uppleveser kring vegetarisk mat i HKK

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Alexandra Rask; Sophie Arnesved; [2023]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : Bakgrund För högt intag av rött kött ökar risken för att drabbas av vissa cancersjukdomar samt hjärt- och kärlsjukdomar. Internationella studier har visat att intaget av rött kött är för högt medan frukt och grönt är för litet, i förhållande till rekommenderat intag. LÄS MER

  3. 3. Identifying motivations and barriers to vegetarian diets--An exploratory study on young internationals in Sweden

    Master-uppsats, Lunds universitet/Internationella miljöinstitutet

    Författare :Ziyue Wang; [2023]
    Nyckelord :Sustainable food consumption; Vegetarian diet; Vegetarian motivation; Vegetarian barrier; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : Our current food system is a significant contributor to anthropogenic greenhouse gas (GHG) emissions, land and water use, biodiversity loss among other issues. In order to achieve the sustainability agendas, a shift in the food system is required. LÄS MER

  4. 4. Hållbar konsumtion och produktion, ett sociovetenskapligt dilemma : - En analys av högstadieelevers argumentation inom vegetarisk kost.

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Stockholms universitet/Institutionen för ämnesdidaktik

    Författare :Richard Högfeldt; [2023]
    Nyckelord :SEE-SEP; Argumentation; Socioscientific Issues SSI ; Sustainable development; Sustainable consumption and production; vegetarian diet;

    Sammanfattning : This study intended to examine Swedish upper secondary school students' argumentation related to the socioscientific issues about sustainable consumption and production, where the students take a position more specifically about a vegetarian diet. Examining sustainable development as an SSI becomes natural here as it is a constantly emerging feature in both the media but also within the school where it is used to give students a developing knowledge to be able to make informed decisions for future problems. LÄS MER

  5. 5. GOTT OCH ÄCKLIGT. : Hem- och konsumentkunskaplärares upplevelser av samtal om smak främst kopplad till vegetarisk mat

    M1-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Maria Rundström; Anna Skytt Becker; [2023]
    Nyckelord :undervisning; ungdomar; utmaningar; vokabulär; matval;

    Sammanfattning : Bakgrund Maten vi äter är en kraftigt bidragande faktor till det försämrade klimatet. Matkonsumtionen måste ändras till en diet med mindre animaliska produkter och mer vegetarisk mat. Smak ses som en avgörande aspekt när det handlar om matval. Barn och ungdomar möter mat och smak i skolämnet Hem- och konsumentkunskap (HKK). LÄS MER