Sökning: "vegetariskt"
Visar resultat 11 - 15 av 50 uppsatser innehållade ordet vegetariskt.
11. En jämförande studie av järninnehåll i vegetarisk skolmat och blandkost för barn i ålder tio till tolv år
Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Uppsala universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Näringsriktig och gratis skolmat är lagstadgad i Sverige. Den ska utgöra 30 procent av dagligt intag. För barn mellan tio och tolv år innebär det att skolmaten ska innehålla 3,3 mg järn per dag. Järn är viktigt för tillväxt, hjärnans utveckling och inför pubertet. LÄS MER
12. Ungdomars inställning till kött och vegetarisk kost - en enkätstudie om elever i årskurs 9
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Bakgrund Maten som konsumeras i världen är en kraftigt bidragande faktor till klimatförändringarna. Kost baserad på mer frukt, grönsaker och mindre rött kött skulle gynna både miljö och hälsa. LÄS MER
13. Från kaninmat till miljöåtgärd
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kost- och idrottsvetenskapSammanfattning : Våra matval har stor påverkan på vår hälsa och på miljön som är både positiv och negativ. Vegetarisk mat ger positiva effekter på hälsan genom att minska risken för hjärt-och kärlsjukdomar medan kött ger den motsatta effekten och dessutom orsaker köttproduktion växthusgasutsläpp som är bland de största orsakerna till den negativa klimatpåverkan. LÄS MER
14. Hur kan content marketing bidra till hållbar konsumtion? : En kvantitativ studie om konsumtion av vegetariska produkter
Kandidat-uppsats, Högskolan i Gävle/FöretagsekonomiSammanfattning : Titel: Hur kan content marketing bidra till hållbar konsumtion? Nivå: C-uppsats, examensarbete i ämnet företagsekonomi Författare: Marcus Lindgren och Rasmus Ramström Handledare: Akmal Hyder och Zahra Ahmadi Datum: 2020 - Juni Syfte: Syftet är att utifrån konsumentens perspektiv undersöka vilken utformning av content marketing som leder till hållbar konsumtion. Metod: Metoden som används i detta arbete är en kvantitativ studie genomförd med en webbaserad enkätundersökning som spreds via sociala medier. LÄS MER
15. Svenskodlade baljväxter : möjligheter & utmaningar för nya livsmedelsprodukter
Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Trots att utbudet av vegetariska produkter ökar i Sverige, är andelen produkter baserade på svenskodlade baljväxter i nuläget låg. Soja är en vanligt förekommande råvara, men är ofta importerad. De baljväxter som främst odlas i Sverige är olika former av ärter samt åkerbönor. LÄS MER