Sökning: "vegetariskt"

Visar resultat 6 - 10 av 50 uppsatser innehållade ordet vegetariskt.

  1. 6. Blandkostares syn på en lakto-ovo-vegetarisk kost : En kvalitativ intervjustudie

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Jennifer Reinhammar Lycke; Ellinor Tarkka; [2022]
    Nyckelord :vegetariskt; kosthållning; uppfattningar; attityder; blandkostare;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING  Bakgrund Intresset och efterfrågan på vegetariska produkter ökar i den svenska dagligvaruhandeln, trots det anger endast 3% av befolkningen att det har en vegetarisk kosthållning. Kosthållningen har visat ge fördelar både för hälsan och klimat vid jämförelse med en animalisk kosthållning. LÄS MER

  2. 7. Förädling av design för ett veganskt varumärke inom dagligvaruhandeln i syfte att fler ska lockas till att köpa dess produkter

    Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska fakulteten

    Författare :Emelie Nordenberg; Hanna Öhberg; [2022]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : I dagens matvarubutiker finns ofta tusentals produkter på hyllorna och flera olika varumärken som erbjuder liknande varor. Inom det vegetariska och veganska segmentet tillkommer ständigt nya varumärken och produkter och allt fler väljer att äta vegetariskt och veganskt. LÄS MER

  3. 8. Tak’o : En mer hållbar snabbmatsrestaurang.

    Kandidat-uppsats, Mittuniversitetet/Institutionen för design

    Författare :Emma von Schéele; [2022]
    Nyckelord :Globala målet nummer 13; livsmedel; vegetariskt; vegansk; snabbmatsrestaurang; vego; förpackningsdesign.;

    Sammanfattning : Detta projekt startade i en C-uppsats där förpackningar för vegetariskt och vegansk mat undersöktes för att ta reda på hur dessa kommunicerade till konsumenten. Det upptäckte då en oklarhet i vissa delar av kommunikationen och jag bestämde mig för att lösa problemet. Lösningen blev snabbmatsrestaurangen Tak’o. LÄS MER

  4. 9. Reflektioner från beslutsfattare inom offentlig måltidsservice : Arbetet med införande av vegetarisk kost i grundskolan

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Jerry Schoultz; Alexander Brolin; [2021]
    Nyckelord :Reflektioner; från; beslutsfattare; inom; offentlig; måltidsservice; Införande; av; vegetarisk; kost; i; grundskolan; kostchef; måltidsplanerare; kökschef; måltidsplanerare;

    Sammanfattning : Bakgrund Sverige har efter lång samhällsutveckling fått lagkrav på grundskolemåltider som ska vara gratis och näringsrik. Offentlig måltidsservice utvecklar de måltiderna med införande av vegetarisk kost utifrån riktlinjer från politik och myndigheter. LÄS MER

  5. 10. Hållbara skolmåltider : En enkätstudie om hur Sveriges kommuner arbetar med inköp och servering av hållbara livsmedel

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Sofia Karlsson Göransson; Johanna Sandström; [2021]
    Nyckelord :Kvantitativ studie; Sverige; Kommuner; Skolmat; Hållbarhet;

    Sammanfattning : Bakgrund Cirka 20–30% av de globala utsläppen av växthusgaser kommer från livsmedelssektorn. I dagsläget serveras två miljoner måltider inom skola och förskola dagligen. Det finns stora möjligheter att reducera växthusgasutsläppen med hjälp av hållbara skolmåltider. LÄS MER