Sökning: "vem handlar mat"

Visar resultat 1 - 5 av 9 uppsatser innehållade orden vem handlar mat.

  1. 1. Hållbar skolmat som accepteras, uppskattas och äts - önsketänkande eller en möjlighet

    Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)

    Författare :Sebastian Tilmanis; [2023]
    Nyckelord :food choice; school meals; municipality; adolescents; sustainability; TPB; matval; skolmåltider; kommun; ungdomar; hållbarhet; Earth and Environmental Sciences;

    Sammanfattning : This study examines the perception and acceptance of the Swedish tax paid school meals, its sustainability aspects and what factors that affect the students in their food choices in the municipality of Ängelholm from a student perspective. The guidelines for school meals in Sweden is for it to be healthy but in recent years also more sustainable. LÄS MER

  2. 2. Local food networks - value creation and the role of the producer

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Forest Economics

    Författare :Joakim Mattsson; [2023]
    Nyckelord :Actor-network theory; alternative food network; REKO; Schwartz value theory; service-dominant logic;

    Sammanfattning : The rise of interest in local food has given rise to many new forms of food supply chains, socalled Alternative food networks. One such network is the Facebook-based REKO, where consumers can purchase food products directly from the producers without intermediaries. This has also given rise to new forms of values regarding food. LÄS MER

  3. 3. Matsvinn – ett problem eller ett medel för andra samhällsfunktioner? : matsvinnets organisering

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Urban and Rural Development

    Författare :Anni Holmström; [2021]
    Nyckelord :matsvinn; organisering; matnav; food hubs; matsvinnsnav; food waste hubs; samhällsfunktion;

    Sammanfattning : Matsvinn är ett problem på flera nivåer i produktionskedjan och har därför blivit ett komplext problem som är svårt att lösa. Uppsatsens syfte är att studera hur organiseringen för att motverka matsvinn ser ut samt hur den påverkar livsmedelsystemet och kan fungera bidragande till samhället i stort. LÄS MER

  4. 4. Kokboken : En resa från 1755-1951

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Enheten för restauranghögskolan

    Författare :Emil Gredmo; Peter Stenman; [2018]
    Nyckelord :Cookbooks; recipes; foreword; authors; technology; Kokböcker; recept; förord; författare; teknik;

    Sammanfattning : Hur kokböckers utformning och innehåll har förändrats är ett område som inte har undersökts i större utsträckning. Kokböcker är en del av kulturers måltidshistoria vilket kan ge en insyn till vem maten lagades samt vilken mat som tillagades. LÄS MER

  5. 5. Vad kan Sölvesborgs kommun vidta för åtgärder för att öka värdena i ett av deras tätortsnära skogsområde?

    Kandidat-uppsats, Lunds universitet/Examensarbeten i biologi

    Författare :Camilla Bernhardsson; [2017]
    Nyckelord :Biology and Life Sciences;

    Sammanfattning : In the municipality Sölvesborg in the county Blekinge located in south Sweden, there is an area which the municipality have planned as ”nature”. It is an area of forest, dominated by beech. LÄS MER