Sökning: "viktförlust"

Visar resultat 1 - 5 av 29 uppsatser innehållade ordet viktförlust.

  1. 1. Att kämpa för varje andetag : En litteraturstudie om patienters erfarenheter av att leva med kroniskt obstruktiv lungsjukdom

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för hälso- och vårdvetenskap (HV)

    Författare :Alice Andersson; Angelica Allarud Hultenius; [2023]
    Nyckelord :Kroniskt obstruktiv lungsjukdom; KOL; Patient; Erfarenheter;

    Sammanfattning : Bakgrund: Kroniskt obstruktiv lungsjukdom (KOL) är en av de vanligaste folksjukdomarna. I nuläget förekommer det ingen botande behandling trots dess omfattande förekomst. Därmed syftar den nuvarande behandlingen till att upprätthålla kontroll av sjukdomen. Sjukdomen orsakar symtom som dyspné, hosta och ökad slemproduktion. LÄS MER

  2. 2. Aqua Ammonia as Secondary Fluid in Ice Rink Applications

    Master-uppsats, KTH/Skolan för industriell teknik och management (ITM)

    Författare :Brianna Kilberg; [2020]
    Nyckelord :Ice rink; secondary fluid; aqua ammonia; ammonia water; thermophysical properties; corrosion; pressure drop; pumping power; refrigeration;

    Sammanfattning : Refrigerant management is crucial in the attempts to slow climate change. Emissions from the refrigeration sector are primarily due to poor management and unsafe destruction of refrigerants currently in circulation. Safe refrigerant management and improving system operating efficiency can result in a reduction of emissions. LÄS MER

  3. 3. Förädling av vildsvinskött genom torkning

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Alexandra Hicks; Peter Nilsson; [2019]
    Nyckelord :vildsvin; torkning av kött; proteindenaturering; muskelfibrer; vätskehållande förmåga; köttextur; diffusion; saltning av kött; livsmedelsteknik; food engineering; Agriculture and Food Sciences; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Tanken med examensarbetet var att skapa grund för en framtida torkad produkt baserad på vildsvin. Vildsvin är idag en outnyttjad klimatsmart resurs som det finns gott om i våra skogar. Idén med att göra en produkt av vildsvinskött kom under vårterminen i kursen produktutveckling, som ingår i utbildningen Livsmedelsteknisk. LÄS MER

  4. 4. Weight losses of Green tea and Rooibos tea in an aquatic environment : The importance of leaching when estimating decomposition rates

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Institutionen för miljö- och livsvetenskaper (from 2013)

    Författare :Johannes Edwartz; [2018]
    Nyckelord :TBI; Tea bag index; tea bag; leaching; weight loss; green tea; rooibos tea; decomposition; aquatic environment; Urlakning; viktförlust; tepåse; grönt te; rooibos te; nedbrytning; akvatisk miljö;

    Sammanfattning : Leaching is one of the major processes occurring when organic litter is decomposed and is often completed within a few days when litter enters aquatic environments. It is important that leaching is addressed when studying microbial and invertebrate decomposition rates in order to avoid overestimations. LÄS MER

  5. 5. Metodutveckling för studie av slitstyrkan hos tryckeriraklar

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Luleå tekniska universitet/Institutionen för samhällsbyggnad och naturresurser

    Författare :Emil Lagerqvist; [2018]
    Nyckelord :Wear; Doctor blades; Rotogravure; Pigment; Paint; Nötning; Rakelblad; Rotogravyr; Pigment; Färg;

    Sammanfattning : Att ha statistiskt säkerställda mått på slitstyrkan hos precisionsverktyg så som tryckeriraklar kan användas för att underlätta vidare utveckling samt marknadsföring av dessa produkter. I följande examensarbete har utveckling av en metod för att studera slitstyrkan hos tryckeriraklar genomförts. LÄS MER