Sökning: "vin kvalitet"

Visar resultat 1 - 5 av 8 uppsatser innehållade orden vin kvalitet.

  1. 1. Utformning av presentlåda till voestalpine Precision Strip AB

    Kandidat-uppsats, Karlstads universitet/Fakulteten för hälsa, natur- och teknikvetenskap (from 2013)

    Författare :Emil Bülund; [2023]
    Nyckelord :presentlåda; design; innovation; varumärkesidentitet;

    Sammanfattning : This report is about a product development project as part of the course Thesis for Bachelor’s degree in innovation- and design engineering worth 22.5 credits. The thesis is being carried out at Karlstad University for voestalpine Precision Strip AB in Munkfors. LÄS MER

  2. 2. Kulturberoende i kvalitetsuppfattning : En studie på vitt vin

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Daniel Collin; Patrik Nilsson; [2014]
    Nyckelord :Georgien; kultur; kvalitet; smak; Sverige; vinprovning;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Terroireffekt i teori och praxis

    Kandidat-uppsats, SLU/Horticulture (until 121231)

    Författare :Karl-Johan Öhlin; [2013]
    Nyckelord :terroir; terroireffekt; vinodling; vin; karaktär; kvalitet;

    Sammanfattning : Under senare år har det etablerats ett flertal kommersiella vinodlingar runt om i Sverige och viner från dessa finns nu till försäljning genom Systembolaget. En debatt har uppstått kring Sveriges potential för att tillverka vin, hur dessa viner ter sig rent kvalitetsmässigt och huruvida de är något att ta notis om, annat än som kuriosa för vinentusiaster. LÄS MER

  4. 4. Fenolers inverkan på vinkvalitet : en litteraturstudie för kartläggning av fenoler och faktorer som kan inverka på fenolkoncentrationen

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)

    Författare :Anna Persson; [2013]
    Nyckelord :fenoler; vin; kvalitet; vinframställning; antocyanin; tannin; klimat;

    Sammanfattning : Detta kandidatarbete är en litteraturstudie om fenoler i vindruvor. Fenoler är en stor grupp kemiska ämnen som i sin närvaro eller frånvaro inverkar på vinets slutliga kvalitet i form av färg, arom, bitterhet och strävhet. LÄS MER

  5. 5. Användbara analysmetoder vid vinframställning : en litteraturstudie för kartläggning av analysmetoderna och hur vinets kvalitet kan styras utifrån analysernas resultat

    Kandidat-uppsats, SLU/Horticulture (until 121231)

    Författare :Julia Lindén; [2012]
    Nyckelord :vinframställning; analysmetoder; vinkvalitet; vin; vindruvor; vinmust; alkohol ; socker; syra; fenoler; pH;

    Sammanfattning : Traditionen av vinodling och vinframställning är förhållandevis i Sverige, i jämförelse med andra delar av världen. Syftet med detta kandidatarbete är att med hjälp av en litteraturstudie kartlägga tillgängliga analysmetoder på råvara vid vinframställning och beskriva vad mätvärdena ger svar på, med fokus på vindruvor odlade i kyligare klimat så som i Sverige. LÄS MER