Sökning: "vin."

Visar resultat 1 - 5 av 213 uppsatser innehållade ordet vin..

  1. 1. DEN VISUELLA SMAKBILDEN Hur bilder kan användas i produktdesign för smakförmedling av vin

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för kulturvetenskaper

    Författare :Lennings Leone; [2023-05-31]
    Nyckelord :packaging design; semiotics; iconography; images; flavour; wine;

    Sammanfattning : This bachelor thesis explores how images can be incorporated in wine packaging design to convey the flavour profile of the beverage inside. Djuce canned wine is the thesis study subject, as its packaging design uses unique art images to adorn the different wines in their collection. LÄS MER

  2. 2. Rekommendationers påverkan på konsumentbeteende : En kvantitativ studie av jämförelse mellan expert- och hållbarhetsrekommendationer inom livsmedelsbranschen

    Magister-uppsats, Karlstads universitet/Handelshögskolan (from 2013)

    Författare :Oscar Karlsson; Ludwig Ziegler; [2023]
    Nyckelord :Recommendations; Consumer Behavior; Decision-making Process; Congruence; Green Marketing; Authority; Rekommendationer; Konsumentbeteende; Beslutsprocess; Kongruens; Grön marknadsföring; Auktoritet;

    Sammanfattning : Previous research indicates that recommendations generally have a positive impact on consumer consumption, however, studies have primarily focused on industries such as film, dining and wine. This study examines the effects of various types of recommendations on consumer behavior within the food industry, where purchases tend to be routine and characterized by automated decision-making processes. LÄS MER

  3. 3. Jämförelse mellan analoga respektive analytiska beskrivningar av viners aromprofiler : Analogier och metaforer som verktyg för att förstå vin

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Joel Spånberg; Ella Widström; [2023]
    Nyckelord :Multisensory; wine descriptions; The Double Grip Method™; Panel Performance.; Multisensorik; vinbeskrivningar; The Double Grip Method™; Panel Performance;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Riesling In Rock : A quantitative study about how music affects the sensory perception of wine

    Magister-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskap

    Författare :Kristian Rönnlund; [2023]
    Nyckelord :Wine; Music; Sensory analysis; Riesling; Vin; Musik; Sensorisk analys; Riesling;

    Sammanfattning : Abstract Aim. To see if different auditory conditions affect the perceived intensity of the sensory attributes scent, acidity, sweetness, fruitiness, minerality and liking of wine, additionally the aim is to see if the effect is the same for different wines made from the same grape. Background. LÄS MER

  5. 5. Identification of Vanadium-Binding Ligands in White Wine

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Institutionen för naturvetenskap och teknik

    Författare :Freja T Trybom; [2023]
    Nyckelord :Vanadium; LD converter slag; wine; food waste; recycling.;

    Sammanfattning : Vanadin är en värdefull metall och kan lakas ur LD (Linz-Donawitz)-slagg med hjälp av vin. Ligander i vinet som lakar vanadin från LD-slagg studerades i denna rapport med mål att identifiera några av deras egenskaper såsom apparent molekylmassa och spektral information. LÄS MER