Sökning: "vit choklad"

Hittade 3 uppsatser innehållade orden vit choklad.

  1. 1. Chokladförgiftning hos hund

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Linn Aksén; [2018]
    Nyckelord :choklad; kakao; hund; förgiftning; metylxantiner; teobromin;

    Sammanfattning : Chokladförgiftning är en av de vanligaste typerna av förgiftning hos hund, och orsakas av metylxantiner som finns i produkter från kakaoträdet Theobroma Cacao L. Denna litteraturstudie syftar till att reda ut den forskning som finns kring chokladförgiftning hos hund och de frågeställningar som berörs är: • Vilken är mekanismen bakom chokladförgiftning hos hund? • Vilka symptom får hundar vid chokladförgiftning? • Vilket chokladintag krävs för att toxiska effekter ska uppkomma hos hund? • Hur behandlas chokladförgiftning hos hund? • Hur snabbt efter chokladintag bör en hund behandlas? De metylxantiner som förekommer i choklad är teobromin, koffein och teofyllin, varav teobromin är huvudorsaken till chokladförgiftning hos hund. LÄS MER

  2. 2. Choklad och portvin i kombination : En sensorisk analys och konsumenters preferens

    Kandidat-uppsats, Örebro universitet/Restaurang- och hotellhögskolan

    Författare :Niklas Larsson; Mikael von Zweigbergk; [2016]
    Nyckelord :just about right; vit choklad; blond choklad; mjölkchoklad; mörk choklad;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  3. 3. Färgstarka varumärken - om färg som varumärke och konkurrensmedel i ett nationellt och europarättsligt perspektiv

    Uppsats för yrkesexamina på avancerad nivå, Lunds universitet/Juridiska institutionen

    Författare :Annette Cedergren; [2002]
    Nyckelord :Konkurrensrätt; EG-rätt; Immaterialrätt; Law and Political Science;

    Sammanfattning : Få saker spelar så stor roll i lanseringen av varor och tjänster som färger. Färger är snabba och effektiva signaler till konsumentens öga. Med färgers hjälp kan vi identifiera och orientera oss bland det vi erbjuds och har behov av i det stora marknadsutbudet. LÄS MER