Sökning: "vitamin C"
Visar resultat 16 - 20 av 74 uppsatser innehållade orden vitamin C.
16. GRAVIDA KVINNORS INTAG AV KOSTTILLSKOTT : En kvantitativ studie med fokus på järn och probiotika
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Sammanfattning Bakgrund Vitamin- och mineralbrister hos gravida kvinnor kan leda till missfall och allvarliga störningar i barnets utveckling. Moderns tarmflora överförs med stor sannolikhet till barnet under förlossningen och kan därför innebära ett viktigt steg i utvecklingen av barnets tarmflora. LÄS MER
17. The Impact of Water Chlorination on Faecal Carriage Rates of Antimicrobial Resistant Bacteria in Bangladeshi Children
Master-uppsats, Lunds universitet/Avdelningen för Teknisk vattenresursläraSammanfattning : Can drinking water chlorination reduce the spread of antimicrobial resistant bacteria? Antimicrobial resistance (AMR) is one of today’s most pressing global health threats, accounting for an estimated 700,000 deaths per year (WHO, 2019). The WHO has emphasized the need for effective sanitation and hygiene measures in order to reduce the incidence of infections caused by antimicrobial resistant bacteria (WHO, 2015). LÄS MER
18. Critical factors for shelf life prediction of commercial fruit product
Master-uppsats, Lunds universitet/FörpackningslogistikSammanfattning : The study was carried out to identify critical factors for processed fruit shelf life in Tetra Recart packages. To investigate the importance of package volume and headspace volume, vitamin C was chosen to be the indicator. LÄS MER
19. Effekten av näringsbaserade program med syfte att förebygga och/eller behandla sår
Kandidat-uppsats, Högskolan i Jönköping/HHJ, Avd. för omvårdnadSammanfattning : Bakgrund: Det finns många faktorer som påverkar läkningsprocessen. Personer med svårläkta sår upplever ett lidande som negativt påverkar vardagen. Ett tillgodosett energiintag är en viktig faktor för att optimera sårläkningen. Ett näringsbaserat program kan vara ett verktyg för att behandla sår. LÄS MER
20. Utveckling av en C-vitaminberikad tofuprodukt : Studie av C-vitaminhalt under process och förvaring
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Tofu is a plant based product made from soybeans, water and a coagulant. The coagulant together with heating enables the formation of a soy curd (tofu). The proteins that dominates in soybeans are β-conglycinin (7S) and glycinin (11S). The composition of the proteins differs between soybean cultivars, which also affects the formation of the tofu. LÄS MER