Avancerad sökning

Visar resultat 21 - 25 av 74 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 21. Nutritionens betydelse vid läkning av trycksår : en litteraturöversikt

    Kandidat-uppsats, Sophiahemmet Högskola

    Författare :Nathalie Lindberg; Camilla Wigen; [2017]
    Nyckelord :Lidande; Nutrition; Omvårdnadsåtgärder; Sårläkning; Trycksår;

    Sammanfattning : Trycksår är en skada på hud eller underliggande vävnad som medför lidande för patienten. Nutritionsstatusen påverkar uppkomst och läkning av trycksår. Det finns flera olika omvårdnadsåtgärder sjuksköterskan kan använda för att läka trycksår, däribland att tillgodose näringsbehov. LÄS MER

  2. 22. D-vitamintillskott som en kortsiktig behandling mot hjärtsvikt orsakad av hypertoni eller kardiohypertrofi.

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Amanda Mårtensson; [2017]
    Nyckelord :vitamin D; heart failure; heart disease; vitamin D; hjärtsvikt; hjärtsjukdom;

    Sammanfattning : Bakgrund: Hjärtsjukdom är den vanligaste dödsorsaken i västvärlden. De senaste åren har forskare upptäckt kopplingar mellan D-vitaminbrist och en ökad risk att insjukna i hjärt-och kärlsjukdom. Ny forskning tyder på att D-vitamin är oerhört viktigt del i immunförsvaret och för vår hälsa på många olika områden. LÄS MER

  3. 23. C-vitamin och övre luftvägsinfektioner : En litteraturstudie om c-vitaminets effekt på övre luftvägsinfektioner i avseende att motverka eller förkorta sjukdomsperioden.

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Farmakologi

    Författare :Evelina Eklund; [2017]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 24. Inhibiting malate metabolism in L. plantarum 299v by introducing lactic acid in ProViva apple drinks

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Madeleine Göransson; [2016]
    Nyckelord :Microbiology; Product development; Lactic acid; Lactobacillus plantarum 299v; ProViva Apple drink; Preservative; food technology; livsmedelsteknologi; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : This master thesis aimed to evaluate the possibilities of inhibition of Lactobacillus plantarum 299v metabolism of malate by introduction of lactic acid in ProViva apple drinks. The malate metabolism of L. LÄS MER

  5. 25. Analysis of sensory and texture properties of three potato cultivars boiled to different thermal center temperatures

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Andinet Amare Gessesse; [2016]
    Nyckelord :cooking temperature; sensory; cooking time; Texture; potato; food engineering; livsmedelsteknik; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Potatoes Solanum tuberosum, L are among the most consumed crop type by millions of people around the world. It has high amount of starch content and it is known to be a good source of potassium, vitamin B6, vitamin C and fiber. There are more than 4000 varieties of potatoes. LÄS MER