Avancerad sökning
Visar resultat 16 - 20 av 43 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.
16. Antioxidants (avenanthramides, tocopherols and tocotrienols) in different oat (Avena sativa) cultivars before and after malting
Master-uppsats, SLU/Department of Molecular SciencesSammanfattning : Interest in oats has increased during recent years because of its health beneficial effects, mainly as foodstuff but also as a pharmaceutical. Oats contain unique phytochemicals, like the oat specific antioxidants called avenanthramides. Oats also contain high levels of unsaturated fatty acids which can lead to oxidation problems during processing. LÄS MER
17. Nutrition av sällskapspapegojor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Över hundra olika arter av papegojfåglar hålls som sällskapsdjur. Eftersom det fortfarande finns för få studier av dieten i det vilda för dessa fåglar, är malnutrition ett kliniskt relevant ämne inom veterinärmedicinen. LÄS MER
18. Use of preventive measures against milk fever in Punjab, Pakistan
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Milk fever or hypocalcaemia is widely acknowledged disease of dairy animals at the time of parturition. The study was aimed to investigate preventive strategies against milk fever by small and large farmers in Punjab, Pakistan from the year 2011-2013. LÄS MER
19. Kalvningssvårigheter och dödfödslar hos SH och SRB
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Over the past three decades, calf mortality has increased in Swedish Red and Swedish Holstein dairy cows. This is mainly due to the use of imported semen from Holstein bulls from US which has generated bigger calves and because of this, calving difficulty has increased. LÄS MER
20. Vitamin E vid prostatacancer
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/FarmakologiSammanfattning : Sammanfattning Vitamin E är en substans med antioxidanta egenskaper, ett fettlösligt vitamin som kan finnas i naturliga källor såsom vegetabiliska oljor, ägg, grönsaker, spannmål, frukter,kött men också i syntetisk form. I dagsläget är vitamin E också tillgängligt som kosttillskott och används förebyggande och/eller vid behandling av sjukdomar som kardiovaskulära sjukdomar, arterioskleros, diabetes mellitius samt olika former av cancer. LÄS MER