Sökning: "vitamin E"

Visar resultat 26 - 30 av 43 uppsatser innehållade orden vitamin E.

  1. 26. Får sjuka äldre patienter i sig tillräckligt med näring till lunch och middag?

    Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Emelie Hjelm; Johanna Bengtsson; [2014]
    Nyckelord :Undernäring; äldre; E-kost;

    Sammanfattning : SAMMANFATTNING Bakgrund Undernäring är vanligt förekommande bland äldre i Sverige varav en orsak är att de äter för få måltider och har dålig aptit. Det är därför viktigt att de äldre erbjuds tillräckligt många mål mat per dag och att maten är energi- och näringsriktig. LÄS MER

  2. 27. Kan supplementering med vitamin E förbättra kognitiv funktion vid Alzheimers sjukdom?

    Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Institutionen för medicin

    Författare :Malin Andersson; Elin Löfqvist; [2013-03-08]
    Nyckelord :Vitamin E; Alzeimers;

    Sammanfattning : Sahlgrenska Akademin vid Göteborgs universitet Avdelningen för invärtesmedicin och klinisk nutrition Sammanfattning Titel: Kan supplementering med vitamin E förbättra kognitiv funktion vid Alzheimers sjukdom? Författare: Malin Andersson och Elin Löfqvist Handledare: Elisabet Rothenberg Examinator: Anna Winkvist Linje: Dietistprogrammet, 180/240 hp Typ av arbete: Examensarbete, 15 hp Datum: 2012-04-11 Bakgrund: Alzheimers sjukdom (AD) är den vanligaste formen av demenssjukdom. I takt med att medellivslängden stiger ökar antalet drabbade. LÄS MER

  3. 28. Livsmedelsval och näringsintag i svensk LCHF-kost ur ett folkhälsoperspektiv

    Kandidat-uppsats, Institutionen för kostvetenskap

    Författare :Jonsson David; [2013]
    Nyckelord :LCHF; Diet; Kolhydrater; Fett; Livsmedel; Näring; Folkhälsa;

    Sammanfattning : Bakgrund LCHF (Low Carbohydrate, High Fat) är en lågkolhydratskost som fått stort genomslag i Sverige. Svenska Livsmedelverket är oroliga för hur denna utveckling kommer att påverka folkhälsan, framförallt då kolesterolnivåerna i landet under samma period ökat. LÄS MER

  4. 29. Tocopherols in wheat and rye : a review of research within the subject

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Food Science

    Författare :Fredrik Becker; [2013]
    Nyckelord :Tocopherols ; processing; baking; storage; Triticum aestivum; Secale cereale; wheat; rye; health;

    Sammanfattning : This thesis focuses on tocols or vitamin E found in wheat and rye. Content and structure of tocols, the effects of some types of processing and their health benefits are discussed. The two most common tocols in wheat and rye are tocopherols and tocotrienols. LÄS MER

  5. 30. Hästens behov av vitamin A, D och E i foderstaten

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Caroline Robertsson; [2012]
    Nyckelord :vitaminbehov; grovfoder; ensilage; ; vitamintillskott; vitaminrekommendationer;

    Sammanfattning : Vitaminer är essentiella komponenter som medverkar i olika processer i kroppen. Hästens vitaminbehov beror på ålder, träning, laktation, dräktighet och tillväxt. Underkott av ett vitamin kan resultera i olika bristsjukdomar, vilka kan vara dödliga. LÄS MER