Sökning: "vitaminer"
Visar resultat 36 - 40 av 94 uppsatser innehållade ordet vitaminer.
36. The Effect of Different but Isoenergetic Breakfasts on Satiety
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This master thesis aims to examine the effect of isoenergetic but different composed breakfasts on satiety and satiation in a Swedish context. Four isoenergetic breakfasts were composed: egg & bread, egg & fruits, yoghurt & müsli and jam & bread. LÄS MER
37. Nutrition-related risk factors for colic in horses
Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : Among several factors including both intrinsic- and management factors, several nutrition related factors has been shown to be associated with an increased risk of colic in previous studies. The aim with this study was to further investigate this association by describing feeding routines and feed rations in horses with a history of colic episodes during the last six months (colic horses) and compare these with horses without colic episodes the last six months (non-colic horses) under Swedish conditions. LÄS MER
38. Nutrition av sällskapspapegojor
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public HealthSammanfattning : Över hundra olika arter av papegojfåglar hålls som sällskapsdjur. Eftersom det fortfarande finns för få studier av dieten i det vilda för dessa fåglar, är malnutrition ett kliniskt relevant ämne inom veterinärmedicinen. LÄS MER
39. Det spelar ingen roll hur bra skolmaten är om den aldrig hamnar i magen : En kvantitativ studie om 15 åringars intag av skollunchen
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kostvetenskapSammanfattning : Bakgrund: Skolmaten i Sverige är kostnadsfri och är genom att skapa möjlighet till goda matvanor en viktig del av folkhälsoarbetet i Sverige. Sedan juni 2011 ska skollunchen både vara kostnadsfri och näringsriktig. Tidigare studier har visat på att elever varken får i sig tillräckligt med energi eller näringsämnen genom skollunchen. LÄS MER
40. Utveckling av grönsakskorv : Kartläggning av näringsrelaterade utmaningar med vegankost och förbättring av näringstäthet i korv baserad på grönsaker.
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Människor blir mer och mer medvetna om hur produktion och konsumtion av kött påverkar miljön och folkhälsan. Detta har gjort att vegetariska alternativ till kött blivit alltmer populära och att nya produkter i kategorin utvecklats. Ett företag som nappat på denna trend är Lindvalls Chark AB i Strömsnäsbruk. LÄS MER