Sökning: "vitamins"

Visar resultat 1 - 5 av 75 uppsatser innehållade ordet vitamins.

  1. 1. Rifaximin som behandling vid Small Intestinal Bacteria Overgrowth (SIBO)

    Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)

    Författare :Nazdar Hashim Bashir; [2019]
    Nyckelord :Small Intestinal Bacterial Overgrowth; SIBO; Rifaxamin;

    Sammanfattning : SIBO (Small Intestinal Bacterial Overgrowth) är ett tillstånd där tunntarmen koloniseras av bakterier som normalt finns i tjocktarmen. SIBO utvecklas när de normala homeostatiska mekanismerna som kontrollerar enteriska bakteriepopulationen störs. LÄS MER

  2. 2. Analyzing Factors Influencing Reproductive Success of the Mountain Chicken : Nordens Ark Captive Breeding Program

    Kandidat-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskap

    Författare :Chad Donaldson; [2019]
    Nyckelord :frog; frogs; mountain chicken; mountain chicken frog; leptodactylus; fallax; herpetology; amphibian; amphibians; multiple linear regression; statistical analysis; Nordens Ark; captive breeding; zoo; zoology; conservation; endangered species; grodor; groda; kycklinggroda; Nordens Ark; amfibier; zoologi; herpetologi; analys; hotade arter; bevarande; avel;

    Sammanfattning : Amphibians globally are declining with roughly a third facing extinction due primarily to threats linked to human impacts. One way in which this is being combated is by captive breeding programs. LÄS MER

  3. 3. Hur påverkas bakegenskaper, smak, utseende och textur på glutenfritt bröd vid tillsats av broccolipulver?

    M1-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master); Lunds universitet/Livsmedelteknisk högskoleutbildning - YTH

    Författare :Jenny Sander; Karina Nilsson; [2019]
    Nyckelord :Broccolipulver; glutenfritt bröd; bakegenskaper; glutenfri; celiaki; konventionell jäsning; surdegsjäsning; surdegskultur; livsmedelsteknik; food engineering; Technology and Engineering;

    Sammanfattning : Produktionssvinnet för livsmedel i Sverige är cirka 300,000 ton per år. Då befolkningen ökar behöver jordens resurser användas mer effektivt. Broccoli odlas framförallt i södra Sverige och det lämnas kvar så mycket som två tredjedelar på fälten. LÄS MER

  4. 4. More than just a food! : A qualitative study on functional food from the Swedish Millennials' perspective.

    Magister-uppsats, Högskolan i Jönköping/Internationella Handelshögskolan; Högskolan i Jönköping/Internationella Handelshögskolan

    Författare :Amanda Rosito; Ezzat Kassem; [2019]
    Nyckelord :Functional Food; Healthy Behavior; Dietary Preferences; Millennials;

    Sammanfattning : Background: In Sweden, consumers have become more aware that certain types of food could improve their health and overall well-being. In addition, consumers, especially Swedish Millennials, are getting healthier day after day. LÄS MER

  5. 5. Developing microscopy methods for evaluating bio-processed Brewers Spent Grain (BSG)

    Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)

    Författare :Sera Susan Jacob; [2019]
    Nyckelord :microstructure; CLSM; immuno-labelling; β- glucan; arabinoxylan; cell wall; EPS; food technology; livsmedelsteknologi; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : Spent grain (BSG) is the solid residue obtained during brewing containing leftover malt and adjuncts. Though nutrient-dense, it is found to negatively impact texture and colour when used its raw form as an ingredient in food. LÄS MER