Avancerad sökning

Visar resultat 1 - 5 av 111 uppsatser som matchar ovanstående sökkriterier.

  1. 1. Brewing a Low-Alcohol Dark Wheat Beer: A Healthy Alternative with Potential on the Swedish Market

    Kandidat-uppsats, KTH/Kemiteknik

    Författare :Sofia Wedin; Rondk Weira Salim; Viktor Karlsen; [2023]
    Nyckelord :Öl; Ölbryggning; Veteöl; Lättöl; Bryggningsprocess;

    Sammanfattning : Mängden öl som köps i Sverige har ökat mellan åren 2016–2021. Både försäljningen av öl med en alkoholhalt över 3,5 procent (starköl), och öl under 3,5% (lätt- och folköl) ökade betydligt. LÄS MER

  2. 2. Evaluation of novel climate-friendly feed for Nile tilapia in Tanzania

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Vilma Johansson; [2023]
    Nyckelord :Black soldier fly; novel fish feed; circular aquaculture; sub-Sahara aquaculture; greenhouse gas emissions; LCA; Nile tilapia;

    Sammanfattning : Tanzania is a country located in sub-Sahara Africa by the Indian Ocean. Tanzania's aquaculture sector is small but has the potential to grow. As the population grows, so does the demand for food. Nile tilapia is the most cultured fish in Tanzania due to its hardiness, fast growth and tolerance to many environmental conditions. LÄS MER

  3. 3. Sustainable utilization of waste and by-products from the meat industry

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Anton Glimåker; [2023]
    Nyckelord :Food waste; sustainability; protein; bioactive peptides; enzymes;

    Sammanfattning : The purpose of this research was to summarise existing scientific literature on waste and by-products from the meat industry and suggest how the meat industry can use it in order to reduce environmental damage, increase food availability and contribute to the achievement of the Sustainable Development Goals. The report is a literature study were several databases were used. LÄS MER

  4. 4. Properties & Stability of Hybrid Pea-Dairy Protein Formulas

    Master-uppsats, Lunds universitet/Förpackningslogistik

    Författare :Kyriaki-Eirini Moschou; [2023]
    Nyckelord :properties; stability; hybrid formula; pea-dairy; protein mixtures; development; RTD; Agriculture and Food Sciences;

    Sammanfattning : The aim of this study was to investigate the functional properties and stability of hybrid pea-dairy protein formulas. To achieve this goal, the combination of pea protein isolate (PPI) with dairy proteins such as micellar casein isolate (MCI), sodium caseinate (NaCas), whey protein aggregate (WPA) was evaluated. LÄS MER

  5. 5. Komjölk kontra växtbaserade alternativ : en jämförande studie kopplat till näringsinnehåll, hälsa och miljöpåverkan

    Kandidat-uppsats, SLU/Department of Molecular Sciences

    Författare :Linnéa Andersson; [2023]
    Nyckelord :Näringsinnehåll; miljö; komjölk; växtbaserade alternativ;

    Sammanfattning : Den här uppsatsens syfte är att utifrån näringsinnehåll, hälso- och miljöpåverkan jämföra komjölk med växtbaserade alternativ. De växtbaserade dryckerna som rapporten belyser är havre-, soja- och mandeldryck. En litteraturstudie har genomförts varvid flera olika databaser har använts. LÄS MER