Sökning: "vitamins"
Visar resultat 6 - 10 av 111 uppsatser innehållade ordet vitamins.
6. Påverkan av koffein på mental uthållighet
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för psykologi (PSY)Sammanfattning : Uppsatsen syfte var att undersöka effekten av koffeinintag på mental uthållighet. Hypotesen var att koffein skulle förbättra mental uthållighet på ett statistiskt signifikant vis. 34 individer rekryterades genom ett bekvämlighetsurval. LÄS MER
7. Vad kännetecknar ett lämpligt foder för unga kastrerade katter? : foderval med fokus på den växande individen
Master-uppsats, SLU/Dept. of Clinical SciencesSammanfattning : Under 2020 ändrades riktlinjen från Sveriges veterinärförbund om den lägsta rekommenderade åldern för kastration från sex till fyra månader ålder. Utfodring av en kastrerad växande kattunge ställer höga krav på fodret då det behöver möta de nutritionella behoven för tillväxt, men utan att predisponera för övervikt. LÄS MER
8. Detection Of Soil Borne Pathogens Causing Pea Root Rot Using Minion
Magister-uppsats, Högskolan i Skövde/Institutionen för biovetenskapSammanfattning : Peas are small spherical seedpod of the pod fruit Pisum sativum. It is of great nutritional value containing vitamins, carbohydrates, proteins, and several minerals. A variety of diseases affects peas through a number of pathogens including insects, viruses, bacteria and fungi. LÄS MER
9. Prolongation of shelf life of minimally processed spinach by combining vacuum impregnation and electric field treatments
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : A continuous growth of the world population raises the importance of preserving food resources while maintaining their nutrient value. Leafy vegetables such as spinach are a food category which decay quickly, and a large amount ends up as food waste. LÄS MER
10. Development of a Semisolid Baobab-based Protein Snack
Master-uppsats, Lunds universitet/Livsmedelsteknik och nutrition (master)Sammanfattning : This thesis was done in collaboration with the department of Food Technology at LTH, Aventure AB, and Arwa Foodtech AB. The aim of the project was to develop the base for a baobab based, spoonable protein snack, comparable to quarg but free from ingredients of animal origin. LÄS MER