Sökning: "vitlök"

Visar resultat 1 - 5 av 7 uppsatser innehållade ordet vitlök.

  1. 1. Plant products to control Ralstonia solanacearum causing bacterial wilt in tomatoes (Solanum lycopersicum) in Kenya

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Forest Mycology and Plant Pathology

    Författare :Anton Hampl; [2021]
    Nyckelord :Kenya; Agriculture; Solanum lycopersicum; Ralstonia solanacearum; integrated pest management; phytobiocides;

    Sammanfattning : Plant pathogens are a significant contributor to yield losses around the globe. The plant pathogen Ralstonia solanacearum causes bacterial wilt, often resulting in yield loss in numerous vital crops such as tomatoes. LÄS MER

  2. 2. Livsmedelsförgiftningar hos hund i hemmiljö

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Clinical Sciences

    Författare :Anna Danckwardt-Lillieström; [2020]
    Nyckelord :hund; hundägare; förgiftning; livsmedel; choklad; xylitol; lök; symptom; behandling; djuromvårdnad;

    Sammanfattning : Det finns många ämnen i våra hushåll som är potentiellt giftiga för hundar. Det vanligaste sättet som hundar blir förgiftade på är genom förtäring, ofta på grund av en olyckshändelse där hunden av misstag fått i sig något giftigt, eller genom att en ovetande djurägare matat hunden med ett giftigt livsmedel. LÄS MER

  3. 3. Vitlök som läkemedel : - Har en eller flera substanser i vitlök effekt på hypertoni?

    Uppsats för yrkesexamina på grundnivå, Umeå universitet/Kemiska institutionen

    Författare :Zaineb Hulo; [2015]
    Nyckelord :;

    Sammanfattning : .... LÄS MER

  4. 4. Fysiologiska effekter av lök : nyttiga eller toxiska?

    Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Biomedical Sciences and Veterinary Public Health

    Författare :Lisa Ekström; [2015]
    Nyckelord :lök; antimikrobiell; antioxidativ; hemolys; cytotoxisk; hund; lantbruksdjur; onion; antimicrobial; antioxidative; hemolysis; cytotoxic; dog; farm animals;

    Sammanfattning : Lökarterna som tas upp i denna litteraturstudie är främst gul lök (Allium cepa) och vitlök (Allium sativum), men också dagglök (Allium flavum). Syftet är att ta reda på hur farliga ämnena i lök är, om de negativa effekterna överväger de positiva, hur djurslagsskillnader ter sig, om det spelar någon roll hur löken är tillagad och vilka symptomen på lökförgiftning är. LÄS MER

  5. 5. Fodermärkning : användande av hälsopåståenden i marknadsföringen av foder för häst, hund och katt

    Master-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and Management

    Författare :Angelica Lind; [2010]
    Nyckelord :kompletteringsfoder; hälsopåstående; foderleverantörer; lagstiftning;

    Sammanfattning : Foder utgör grunden för att säkerställa djurens välmående och hälsa och för att de ska kunna prestera vad vi som djurägare förväntar oss av våra djur oavsett om de är produktionsdjur (till exempel hästar) eller sällskapsdjur. Foderlagstiftningen är ett viktigt område och i detta arbete ligger fokus på EU:s nya märkningsförordning som trädde i kraft i september 2010 (Förordning (EG) 767/2009). LÄS MER