Sökning: "wholesalers and food industry."
Visar resultat 1 - 5 av 10 uppsatser innehållade orden wholesalers and food industry..
1. Lokal och hållbar mat i skånska kommuner - Strävan efter närproducerat och relationen till andra hållbarhetsmål
Master-uppsats, Lunds universitet/Centrum för miljö- och klimatvetenskap (CEC)Sammanfattning : Food production is a major driver of climate change and environmental degradation. There is a political will to use public procurement as a strategic tool to promote more sustainable practices in the food industry. There are many aspects of sustainable food consumption, and one aspect that is getting increased attention is locally produced food. LÄS MER
2. Sustainability performance and management systems at Swedish fish & seafood wholesalers
Kandidat-uppsats, Göteborgs universitet/Företagsekonomiska institutionenSammanfattning : This is a bachelor thesis within the subject of Corporate Sustainability and Business Administration related to performance measurement of sustainability and how this impacts profitability. Through this study the researchers seek to create a deeper understanding for how large Swedish wholesalers of fish & seafood can develop more effective business operations and contribute to a sustainable fish & seafood industry while retaining or improving their profitability. LÄS MER
3. Försörjningsstrategier och dess påverkan på SME : En studie på hur försörjningsstrategier för SME kan öka konkurrenskraften
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för Urbana Studier (US)Sammanfattning : ABSTRACT In this case study, various strategic methods that influence procurement, purchase and choice of suppliers are discussed. The aim of the study is to provide a clear picture and depiction of different strategies and tools that SMEs can use to increase competitiveness. LÄS MER
4. Från Östgötaslätten till matupplevelse : En kvalitativ studie av värdekedjan mellan producent, grossist och restaurang på en lokal marknad
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Företagsekonomi; Linköpings universitet/Filosofiska fakultetenSammanfattning : Restaurangutläggen har ökat sedan 2010 och efterfrågan på lokalt producerad mat har ökat allt mer senaste tiden, vars syfte inte längre enbart syftar till att mätta idag. Trender har lett till att mervärden inom mat såsom kvalité, hållbarhet och ursprung efterfrågas, varpå restauranger har anpassat sig till detta för att skapa en matupplevelse. LÄS MER
5. IoT in Food Retail : New Technology, New Opportunities
Master-uppsats, KTH/Industriell Marknadsföring och EntreprenörskapSammanfattning : Purpose: The purpose of this research is to induce a deeper and wider understanding of theimplications and the consequences of IoT and how it can affect wholesalers’ and retailers’opportunities to increase the value for their end customer.Design/Methodology/Approach: History and challenges of IoT as well as of the food retailindustry were studied, combined with interviews covering areas such as present challenges andtechnological adoption with 18 professionals from incumbent retailers, wholesalers, disrupters,industry and technical experts. LÄS MER