Sökning: "wine production"
Visar resultat 1 - 5 av 54 uppsatser innehållade orden wine production.
1. Hinder och möjligheter för kvinnor att verka och etablera sig som vinmakare i Europa : This is what happens when a daughter comes home, hasn't learned anything and thinks she can just make wine
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Syftet med studien är att undersöka vilka möjligheter och hinder kvinnliga vinmakare stöter på medan de etablerar sig och verkar som vinmakare i Europa. Studien undersöker även fördjupade kunskaper om historiska och kulturella föreställningar om genus inom vintillverkning. LÄS MER
2. Feasibility of Science-based targets in the Wine, Champagne & Spirits sector : A study of five companies’ cases
Master-uppsats, KTH/Hållbar utveckling, miljövetenskap och teknikSammanfattning : The number of companies seeking to match with the Paris agreement to be in line with the best climate science has been skyrocketing. This is particularly crucial for agriculture, forest and other land use sector which represents 25% of anthropogenic emissions. However, nothing yet proves the feasibility of these commitments. LÄS MER
3. Viticulture in cold climate toward more sustainable wine production
Master-uppsats, SLU/Dept. of Biosystems and Technology (from 130101)Sammanfattning : This literature study investigates viticulture in a cold climate and how climate change could contribute to a more sustainable wine production. This study aims to investigate if wine production in cold climate regions could create a dynamic balance between productivity and the consumption of natural resources. LÄS MER
4. Att giöra et godt wijn : En arkivstudie om frukt-, bär- och växtviners historia i Sverige från år 1735-1865.
Kandidat-uppsats, Umeå universitet/Institutionen för kost- och måltidsvetenskapSammanfattning : Frukt-, bär- och växtviner är ett område som är svagt studerat i Sverige, i synnerhet från ett historiskt perspektiv. Denna uppsats studerar hur dessa viner utformats i handskrivna recept genom att ta reda på förekommande ingredienser, redskap, måttenheter och tillagningsmetoder från år 1735–1865, samt om en utveckling går att urskilja. LÄS MER
5. Vinproduktion i Sverige. : Hur reflekterar vinproducenter kring vinproduktionens miljöpåverkan?
Kandidat-uppsats, Malmö universitet/Institutionen för Urbana Studier (US)Sammanfattning : 1999 godkändes Sverige som producent av kommersiella viner av EU. Vid vinproduktion uppstår miljöpåverkan genom användning av bekämpningsmedel och bevattning, tillverkningen av flaskor och transporter. LÄS MER