Sökning: "work meal"
Visar resultat 1 - 5 av 107 uppsatser innehållade orden work meal.
1. Prevention av malnutrition hos patienter med cancersjukdom som genomgår kemo- och/eller radioterapi : en icke-systematisk litteraturöversikt om nutritionsvård
Kandidat-uppsats, Sophiahemmet HögskolaSammanfattning : Bakgrund Cancer är en vanligt förekommande sjukdom globalt, vilken ofta behandlas med kemoterapi och radioterapi. Både behandlingarna och sjukdomen medför dock symtom och biverkningar som kan bidra till malnutrition samt ett kraftigt reducerat välmående för patienten. LÄS MER
2. Raps till mjölkkor – ett närproducerat proteinfoder
Kandidat-uppsats, SLU/Dept. of Animal Nutrition and ManagementSammanfattning : I Sverige utfodras mjölkkor med grovfoder som vanligtvis består av vallväxter, gräs och/eller baljväxter som har en hög halt av proteiner om det är skördat i det tidiga stadiet. Det kompletteras i regel med spannmålsbaserat kraftfoder, vilket dock inte är tillräckligt för att täcka kornas proteinbehov. LÄS MER
3. From Plate to Palate: Elevating Customer Experience Management and Satisfaction : A case study of Swedish fine dining restaurants
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för marknadsföring och turismvetenskap (MTS)Sammanfattning : Customer experience is a broad topic that can cover several different branches,fields and industries. Various researchers have done significant work into thetopic, yet it still has gaps of fragmentation and an overall understanding on howto manage it. LÄS MER
4. Avfettning av havreproteinisolat : Är ultraljud en möjlig metod och hur påverkar det lipasaktiviteten?
Kandidat-uppsats, Linnéuniversitetet/Institutionen för kemi och biomedicin (KOB)Sammanfattning : Havre har de senaste åren uppmärksammats för sina många positiva hälsoeffekter och Lantmännen har därför tagit fram en ny havresort med högre halt β-glukaner och protein än vanlig svensk havre. Havreprotein kan extraheras med en alkalisk metod genom att proteinerna görs lösliga vid pH 9 och sedan fälls ut vid pH 5. LÄS MER
5. Minska matsvinn i privathushåll : Utformning av ett grafiskt kampanjkoncept
Kandidat-uppsats, Linköpings universitet/Medie- och Informationsteknik; Linköpings universitet/Tekniska fakultetenSammanfattning : Matsvinn är ett stort miljöproblem och forskning visar på att den största delen av matsvinnet uppstår i hushållen, både i Sverige och globalt. Som konsumenter är vi den sista delen i livsmedelskedjan vilket innebär att vi har ett stort ansvar att ta tillvara på maten som har producerats och transporterats i många led innan den slutligen hamnar i vårt kylskåp och på vår tallrik. LÄS MER