Om Uppsatser.se


Högskoleuppsatserna är en viktig kunskapskälla
Varje år lägger tiotusentals högskolestudenter i Sverige ner många miljoner arbetstimmar på att skriva examensuppsatser. Slutresultatet, det vill säga alla uppsatser, utgör en enorm kunskapskälla. Ändå var det för några år sedan vanligt att uppsatserna förpassades till universitetsbibliotekens allra mörkaste och dammigaste skrymslen, för att aldrig någonsin bli lästa.

Det var denna problematik som var utgångspunkten för Uppsatser.se. Sajten drogs igång hösten 2004 med målsättningen att bli en plattform för uppsatser och uppsatsskrivande. Sajten har utvecklats kontinuerligt, och en riktigt stor uppgradering släpptes i september 2007.

På Uppsatser.se kan man idag söka bland ett stort antal magister- och kandidatuppsatser (det vill säga C- D- och Y-uppsatser) från svenska högskolor och universitet. Vi samarbetar med LIBRIS vid Kungliga biblioteket i Stockholm. LIBRIS driver uppsatsdatabasen "Uppsök", som är den viktiga utgångspunkten för Uppsatser.se. Alla svenska högskolor och universitet är dock än så länge inte med i Uppsök, så arbetar du på en högskola eller ett universitet som inte är med i Uppsök så är det förmodligen hög tid att göra någonting åt saken.

    Syftet med Uppsatser.se är att:

  • Sprida kunskap från studenter, universitet och högskolor till omvärlden
  • Skapa en plattform för nya uppsatsskrivare som vill söka efter information, uppslag och få inspiration
  • Skapa en mötesplats för studenter, utbildningssäten och företag/organisationer. Du som student ska både kunna hitta ditt uppsatsämne och komma i kontakt med din framtida arbetsgivare.


Kontakt

OBS. Om din egen examensuppsats inte är med på Uppsatser.se ska du kontakta din högskola. För mer info, läs om vårt samarbete med LIBRIS / Uppsök.

Uppsatser.se drivs av programmeraren Ted Valentin. Han nås på mailadressen .

Ted driver även ett antal olika kartsajter där man bland annat kan söka efter sushi, hotell, jobb, restauranger, pizza, wifi, bad, vandrarhem, camping, och annonser.

Kolla även in sajerna där man kan hitta populära frisörer, teatrar, cafeer, restauranger, museer, barer, hotell, vandrarhem, butiker, företag, tatuerare, pizzerior, skönhet, spa, tandlakarkartan.se, apotek, kiropraktorer, massage, trafikskolor, bil-relaterat, butiker, nagelsalonger och mäklare.

Han är även med-grundare till Boutiquehotel.me där man kan hitta Boutique Hotels New York, Boutique Hotels London, Boutique Hotels Paris, Boutique Hotels Cape Town, Boutique Hotels Berlin.

Några rekommenderade studentlänkar

LIBRISLIBRIS
Exjobb-poolenFörslag på examebsarbeten och uppsatsämnen
Studentprenumerationer.seStudentrabatt på tidningar
Lycknis.seStudentportal med billig kurslitteratur
Kurslitteratur.seBegagnad kurslitteratur för studenter
Auktionsfynda.seBegagnade saker
Studentia.seLadda ner gratis läroböcker


Samarbetet med LIBRIS

Uppsatser.se samarbetar med LIBRIS-avdelningen vid Kungliga Biblioteket i Stockholm. Här kan du läsa mer om samarbetet.