Social Marknadsföring : Konsumenters prioritering av funktionella och symboliska värden kopplade till konsumtionenav nötkött.

Detta är en Kandidat-uppsats från Blekinge Tekniska Högskola/Institutionen för industriell ekonomi

Sammanfattning: Titel: Social marketing: Konsumenters prioritering av funktionella och symboliska värden kopplade till konsumtionen av nötkött.   Författare: Ahl Niklas, Foong Yingwai, Mörk Victor   Handledare: Henrik Sällberg   Institution: Managementhögskolan, Blekinge Tekniska Högskola   Kurs: Kandidatarbete i Företagsekonomi, 15 högskolepoäng   Syfte: Uppsatsens syfte är att analysera under vilka omständigheter social marknadsföring påverkar konsumentens prioritering av funktionella och symboliska värden kopplade till konsumtionen av nötkött.   Metod: Enkätundersökning med uppföljningsintervjuer riktade till de tre segmenten; regelbundna nötköttkonsumenter, flexitarianer och vegetarianer. Dessa segment utgör konsumenter och icke konsumenter av nötkött. De konsumenter som medvetet valt att begränsa eller avstå från att konsumera nötkött måste ha grundat sitt beslut på skäl som inte är religiösa.   Slutsatser: Det finns förutsättningar för att påverka konsumtionen av nötkött genom social marknadsföring. Slutsatsen grundas på att samtliga segment primärt baserar sin konsumtion på sociala informationskällor samt att det fanns tendenser till att respondenter inom segmentet för flexitarianer både påverkade och blev påverkade av omgivande konsumenters konsumtionsbeteenden.   Nyckelord: Social marknadsföring, nötköttkonsumtion, konsumtionsbeteende

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)