Mat som attraktion : Hur betydande är mat som faktor vid val av resa?

Detta är en Kandidat-uppsats från Institutionen för organisation och entreprenörskap (OE)

Sammanfattning: Ämnet matturism behandlar turismaktiviteter relaterade till mat. De turister som reser för just matupplevelser benämns som kulinariska turister och maten på det lokala resmålet har stor betydelse för dessa turister. Tidigare studier har behandlat destinationers arbete med att marknadsföra sig och utveckla resmålen mot de turister som reser för matupplevelser. Denna uppsats behandlar ämnet matturism och syftar till att undersöka hur betydande mat är vid val av resa. Detta för att ta reda på vilka faktorer som påverkar beslutsfattandet och om maten är en av de mer betydande faktorerna. För att undersöka kring hur betydande mat som faktor är för turisten vid val av resa genomfördes en enkätundersökning. Genom undersökningen har det upptäckts att demografiska faktorer såsom ålder, sysselsättning och livssituation påverkar kring hur betydande mat är för turisten vid val av resa samt att väl på resmålet får mat en annan betydelse.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)