Snabb och flexibel arbetskraft : En studie om hur användningen av bemanningsföretag ser ut i två företag inom livsmedelsbranschen.

Detta är en Kandidat-uppsats från Företagsekonomiska institutionen

Författare: Lisa Eklund; Sanna-liisa Löppönen; [2010]

Nyckelord: ;

Sammanfattning: Uppsatsen handlar om hur användningen av bemanningsföretag ser ut i två stora företag i livsmedelsbranschen samt varför dessa företag använder sig av inhyrd arbetskraft. En bakgrund med information om bemanningsbranschen presenteras för att ge läsaren en inblick i ämnet. Uppsatsen är baserad på en litteraturstudie och en kvalitativ undersökning i form två intervjuer som komplement. Empirin har analyserats med hjälp av teorin och genom studien har vi kommit fram till att de två livsmedelsföretagen använder sig av olika bemanningsföretag beroende på vad de levererar i relation till pris samt hur kommunikation med bemanningsföretagen fungerar. Slutsatser är att de mest förekommande anledningarna till att företagen använder sig av bemanningsföretag är snabbhet och flexibilitet. Andra anledningar är att kapa arbetstoppar samt ersätta personal vid frånvaro. Bemanningsföretag används även som rekryteringshjälp för att spara tid och hitta kompetent personal. Företagen använder sig antingen av flera bemanningsföretag, då speciella kompetenser eftersöks, eller endast av en bemanningspartner.

  HÄR KAN DU HÄMTA UPPSATSEN I FULLTEXT. (följ länken till nästa sida)